Сваляне на лоста за отваряне на пр.капак на Б6

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
addic7ed
Автомобил:
Двигател:

Сваляне на лоста за отваряне на пр.капак на Б6

Мнениеот addic7ed » Пет 01 окт 2010 11:11

Заел съм се със задачата да си сложа Изображение този "почиващ" педал :lol: в ляво на Пасата, но ме интересува, как точно мога да сваля лоста за предния капак, тъй като той е единствената пречка пред свалянето.
В сервиз не ми се вкарва, защото последния път като я оставих преди 1 седмица... еми седя 1 седмица до снощи вечерта, да разберат за шум отпред, да ми сменят амортисьорите на задния капак, че почнаха да изпускат и да сложат този въпросен педера...така де педал и познайте какво - нищо не направиха! Абсолютно нищо и понеже не ми се остава още седмица без кола....реших сам да го сменя.

Много бих бил благодарен ако някой помогне, със съвет или дори да го докарам до сервиза/гаража му и да го смени ще си платя. Но не приемам за сериозно за общо 3 часа работа да ми престоява колата за 1 седмица. Мерси предварително на всеки отзовал се

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Re: Сваляне на лоста за отваряне на пр.капак на Б6

Мнениеот maimo » Пет 01 окт 2010 16:31

като го мръднеш има едно 4оп4е мисля 4е се натискаше или нещо такова и дърпаш навънка като при голф 4 е същото, после маxаш пластмасата имаш един болт на това дето си държиш крака някаква евреиска звезда беше и готово си го сменяш,аз на моята и сложиx пълен компелкт с другите педали,като на снимката.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на лоста за отваряне на пр.капак на Б6

Мнениеот vaskoto1 » Пет 01 окт 2010 16:48

дърпаш го до упор-все едно отваряш капака.
държиш го така и с една малка отвертка бъркаш от задната страна на кръглата горна част на лоста-там има едно капаче, което се издърпва, перпендикулярно на лоста. то е щипка, която държи оста. лоста след това излиза настрани, към педалите. малко е гадно, защото не можеш да го върнеш в изходно положение с изваден чоп, но ще се справиш.
внимавай да не откъртиш оста-хич не е трудно, после е сех...
слагането е по лесно. сглобяваш чопа в лоста и просто го щракаш на оста-без да се чекнеш да го кълчиш и тем подобни...
това е измислено лесно да се монтира и трудно да се сваля... :banghead:

Върни се в “Passat”