Под дясната част на предното стъкло има извит хартиен филтър за климатроника. Аз само го почистих от боклуците.Има ли смисъл да го сменям?Струва 25 лева.
Изобщо прави ли се някакава профилактика на системата?/В краката не усещам да духа както от пред и отгоре/
прфилактика на климатроник?
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
прфилактика на климатроник?
Последна промяна от K22 на Сря 28 юни 2006 13:42, променено общо 1 път.
- K22
заради кого?
L&R написа:Да идеята е да се сменя за да пречиства въздуха![]()
Има и варианти с дамски чорапи
На кой му трябва чист въздух

- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
Re: заради кого?
kaloyan22 написа:На кой му трябва чист въздухна системата или на пътниците?
На хората в купето пък и да не е хубаво да се разнася в системата прах , намалява и КПД-то

- K22
Re: заради кого?
L&R написа:kaloyan22 написа:На кой му трябва чист въздухна системата или на пътниците?
На хората в купето пък и да не е хубаво да се разнася в системата прах , намалява и КПД-то
Пасатите без клима дали имат такива филтри?
- K22
глезотия
bobcho написа:Сменяй го!!!Така нищо не правиш.Само си тормозиш климатика, защото не може да минава нужния поток въздух през изпарителя.
Виждал съм Пасат Б3 с климатик без филтър за въздуха в купето.
Според мен този филтър е за глезотия, Опелите нямат такива, някой пробвал ли е с чорапогащник?
Re: глезотия
kaloyan22 написа:bobcho написа:Сменяй го!!!Така нищо не правиш.Само си тормозиш климатика, защото не може да минава нужния поток въздух през изпарителя.
Виждал съм Пасат Б3 с климатик без филтър за въздуха в купето.
Според мен този филтър е за глезотия, Опелите нямат такива, някой пробвал ли е с чорапогащник?
Последните 15 години карах само опели и почти всеки от тях имаше такъв филтър. Мисля, че въобще не е глезотия - най-малко в купето влиза по-малко прах, филтрира и полените и ........ Особено за климатроник не си струва за 25лв /веднъж годишно/ да го задръстиш с боклуци. Аз обикновенно си сменям филтъра всяка есен - обдухването на стъклото се подобрява видимо.
- K22
микроорганизми
с него се разнасят и много микроорганизми които са вредни за човека, а и миришат лошо.
Някакъв лек за тях, щото като поработи почва да мирише особенно?
Някакъв лек за тях, щото като поработи почва да мирише особенно?
филтър за купето/климатроник
Оня ден смених филтъра за купето (нов на BOSH- мисля, че беше около 20 лв. от оторизиран магазин). Предната смяна беше миналата есен. Разликата в работата на климатроника (DIAVIA) е феноменална - направо замразява (без никакви други манипулации по системата).