Проблем с ниските обороти 1,8ми
Проблем с ниските обороти 1,8ми
Карам Пасат 1.8ми RP без катализатор, от известно време ми изчезнаха ниските обороти както на газ така и на бензин. Проверих стъпковия мотор, датчиците за температура всичко е ОК. Проблема е че понякога се появяват абсолютно нормално и след форсиране /2000 - 3500/ пак ги няма. От къде компа взема сигнали за да ги поддържа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И моята е същата.
И моята е същата от време на време. Не знам дали е от компютъра но може да е от настроиката на дроселната клапа, ако я е пипал някои. Другия варянт е малко по сложен примерно ако имаш вакум регулатор да е заял и при форсиране да ти прави предватрението голямо тогава става трудно да се направи настройка и обикновено в някои случеи може и да гасне. Ако имаш вакум регулатор можеш да пробваш следното. Когато запалиш изфорсираи двигателя до окло 3500 оборота после дръпни маркуча на регулатора от делкото ако оборотите се променят занчи трябва там да се погледне. Има и една дуга урутка там до жилото на газта която пак ти регулира кога да поеме управлението моторчето за парзен ход. така че вземи си намери свестен майстор и да я погледне.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Проблем с ниските обороти 1,8ми
bgnasko написа:... От къде компа взема сигнали за да ги поддържа?
От датчика за положението на клапата. В него има едни пътечки (4), по които се движат два двойни контактора, ако контактите им са се износили, или ако пътечките са прекъснати...
Не е неволен неучастник.Тои задава ниските обороти/положението на отваряне/ на стъпковия мотор. Проверявах Го - когато му подаде напрежение /компа/ веднага отреагира. Направих и проверка с изключена Ламбда и резет - няма промяна. Забелязах че при последващо стартиране, дори и студен, без да подавам газ с педала, заработва и при последващо подаване пак няма обороти.