Здравейте колеги, инетерсува ме някой запознат дали знае дали на пасат б4, на коланите има пиро-патрони които да отключват и освобождават колана когато аербега трябва да се отвори? Интересува ме от чиста причина за сигурност, да не се окаже че 20 годишните аеъбегове няма да се отворят а колана ще е освободен и ще има полет през прозореца и в такъв случей не е ли по добре ако имат пиропатрони тези колани да се изключат старите аербегове.
Да те са и са инерционни НЕ СА свързани със контролера на беговете. Или иначе казано при ПТП дори и при не работеща SRS система поне те ще сработят. Няма какво да им се износи от ЕГН-то.
Абе толкова ли е кекава блокиращата система на коланите,че и патрони за дозатягане турили...Върти ми се нещо из главата,че съм ги виждал и при Б3,ама пуста памет...много ми е зле.
Не е кекава системата а това е за допълнителна сигурност не стига че не позволява на колана да се разхлаби при ПТП ами и го НАТЯГА допълнително. Имаш ли идея как се опъва колана като сработи "пиро" патрона? Като струна става масло можеш да режеш със него така се изпъва. Та не подценявай конструкторите VW на за хубаво са ги сложили.