Температурен датчик - въпрос
Пасат B5.5,2002,1.8т,чета във форума,че температурния датчик за охлаждащата течност е син на цвят.При мене е зелен,кое е вярното.АWT 1.8 Т с проблемите при палене на студен двигател.Изписаното върху него е 24Т FАЕ 33783
Температурен датчик - въпрос
- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Температурен датчик - въпрос
Доколкото знам оригинално е черен(в началото на прозиводството на модела), който го водят дефектен, а по-късно започват да слагат зеления, който е по-добър.
Владимир5 написа:Температурен датчик - въпрос
Пасат B5.5,2002,1.8т,чета във форума,че температурния датчик за охлаждащата течност е син на цвят.При мене е зелен,кое е вярното.АWT 1.8 Т с проблемите при палене на студен двигател.Изписаното върху него е 24Т FАЕ 33783
Цък, иначе при мен е зелен (оригинален от VW) 059 919 501 A горе на главата
K написа:Къде се намира този проклет датчик, че ме побърква тези дни??
Engine Coolant Temperature Sensor (G62) - Audi A4, 1.8T 059919501A
Ако ще го сменяш не забравяй да поизточиш охладителната течност, че всичко което е над нивото на датчика излиза и отива на земята.После трябва да доливаш и т.н. абе излишни разходи за антифриз.
Успех
Lisho написа:K написа:Къде се намира този проклет датчик, че ме побърква тези дни??
Engine Coolant Temperature Sensor (G62) - Audi A4, 1.8T 059919501A
Ако ще го сменяш не забравяй да поизточиш охладителната течност, че всичко което е над нивото на датчика излиза и отива на земята.После трябва да доливаш и т.н. абе излишни разходи за антифриз.
Успех
В момента колата ми реално загрява нормално, държи си 90 градуса (смених термостат онзи ден), но стрелката доста чеесто взе да пада до 0 градуса. Закачал съм я на ваг-ком и дава грешка в темп. датчик, която се чисти и после пак така.
Ако се кара така по-продължително време ще има ли негативни последици? Все пак са почивни дни и няма кой да се наеме да свърши тая работа
K написа:...но стрелката доста чеесто взе да пада до 0 градуса..
Имаш поща.