Педал на амбриаж B3 1.8 RP
-
- Автомобил:
- Двигател:
Педал на амбриаж B3 1.8 RP
Здравейте! Вчера докато карах изведнъж педала за съединителя ми потъна. Днес свалих долните кори и видях, че рамото на педала е закачено за кормилната греда и тя се движи леко нагоре надолу (чак движи и таблото), но не мога да видя добре от кабели и какво ли не какъв е механизма. Някой има ли някаква схема кое как е закачено или имал ли е същия проблем, за да знам какво да правя? Много Ви благодаря предварително!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Педал на амбриаж B3 1.8 RP
Ако не е пропаднал само педала(заради помпата) viewtopic.php?f=6&t=207038&start=15&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB , трябва конзолата/планката на която се държат педалите да е виновника, radotom (
твой градски)беше писал. Има описани случаи на ръждясване и дори скъсване на въпросната.
Обикновенно при пасат доста по-рядко.

Обикновенно при пасат доста по-рядко.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, прочетох и разбрах някои интересни неща. Утре на светло ще продължа огледа, за да разбера какво точно ще правя или сменям
)

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново! Разкачих корите под волана и разбрах какъв е проблема. На рамото на педала има нещо като крак или пластина, който е бил фабрично може би точково заварен за конзолата под него. Заварката се е отчупила и педала няма ход, а и кормилната греда се поклаща. Явно това е сериозна опора. Интересно ми е дали мога безопасно да го заваря, без да свалям и да правя поразии, защото мястото не е много лесно за заварка и не знам дали няма да стопя нещо с CO. Забелязах още, че маншона на долната помпа е леко омаслен, но предполагам, че ще изкара още. Маншона на горната помпа е сух засега. Някой заварявал ли е това и знае ли дали може да се направи на място, без да свалям цялата конзола? Няма да стане определено с винт или дюбел, защото ако реша да пробивам, не знам къде ще изляза в коша отпред 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Е вече съм пределно наясно какво се е случило
Ще се сваля и качва таблото и ми искат 100-130 лв
Предполагам много колеги са разкачвали таблото. Мога ли да се справя сам?

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ще се справиш
Разрови малко форума, има и снимки на местата където са винтовете.
Започва се от волана, пластмасите, таблото с уредите, врътките за управление на въздуха, топката на скоростния лост с прилежащите части, пластмасите по ръчната спирачка, и т.н. Малко снимки за част от операцията при моя Б4(няма особенна разлика с Б3):
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Основните винтове са 4-ри, по два от ляво и дясно, скрити са под кръгли капачета.

Започва се от волана, пластмасите, таблото с уредите, врътките за управление на въздуха, топката на скоростния лост с прилежащите части, пластмасите по ръчната спирачка, и т.н. Малко снимки за част от операцията при моя Б4(няма особенна разлика с Б3):
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Основните винтове са 4-ри, по два от ляво и дясно, скрити са под кръгли капачета.