Въпрос за охлаждане при пасат б3?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за охлаждане при пасат б3?
Та колеги имам едно питане ,охлаждането(перката) почна да включва малко по-късно вече на около 95-100градуса ,от както сложих АГУ на колата!Дали от малкото увеличаване на антифриза към изпарителя,който отива ми забавя охлаждането да се пуска по-късно ?Ако да,какво може да се направи в този случай 

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Въпрос за охлаждане при пасат б3?

Както е писано и в други теми по-рано дори достигане на 105 гр. не е прегряване. Ако желаеш можеш да смениш датчика, включващ вентилатора. И аз съм с АГУ и то от много години и това не е било причина за промяна в температурата и включването на вентилатора.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сигурен че правилно ще се изкажа.
Но като че ли наличито на АГУ означава че ти вече имаш малко по-голяма охладителна система, т.е. събираща повече, а самия изпрител се стопля от въпросната течност. Затова и по моему като време колата би трябвало да стопли малко по-бавно. Колко по-бавно не знам.
Но като че ли наличито на АГУ означава че ти вече имаш малко по-голяма охладителна система, т.е. събираща повече, а самия изпрител се стопля от въпросната течност. Затова и по моему като време колата би трябвало да стопли малко по-бавно. Колко по-бавно не знам.

- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
passenger написа:Не съм сигурен че правилно ще се изкажа.
Да, прав си. Малкото увеличаване количеството на охл. течност единствено малко ще забави отварянето на термостата.
Не помня къде го бях писал, а и не съм единствения както се оказа във Форума, който е карал доста време с вентилатор и датчик с една степен и винаги се включваше при показание на индикатора на таблото малко над 100 гр.(вероятно около 102). Така пристигна от Германия.
Двигателят ми не е прегрял от това.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз го виждах,че е от увеличаването на охл. течност и реших все пак да пусна едно питане дали е проблем това ,но като гледам при повечето така се получава .. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако се притесняваш колега ще ти кажа за успокоение,че антифриза не е като водата и е в течно състояние още до около 105 градуса.Има и рейсингови антифризи които и до 115 градуса още не са се изпарили.Синтетични са ако мислиш ,че необходимо и да си по-спокоен може да си го смениш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
svn_bg написа:Ако се притесняваш колега ще ти кажа за успокоение,че антифриза не е като водата и е в течно състояние още до около 105 градуса.Има и рейсингови антифризи които и до 115 градуса още не са се изпарили.Синтетични са ако мислиш ,че необходимо и да си по-спокоен може да си го смениш.
За сега така ще го карам,то различно включва .. един път на 92-3,друг път на почти 100...