Здравейте колеги имам пасат б4 с климатроник Диавия и се появи следния проблем,когато температурите паднат под 3,4 градуса дисплея ми само свети не изписва нищо няма ги функциите и копчетата не реагират,след като се стопли купето всичко си идва на мястото дисплея почва нормално да си работи копчетата също.Някой сблъсквал ли се е с този проблем
ПП Баси Диавията скъси ми живота

Проблем с климатроник на Пасат б4
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с климатроник на Пасат б4
Явно никой не се е сблъсквал с този проблем 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Сигурен си че нищо няма, като символ?Тва има два датчика, в купе и навън.Като не ги види пише грешка Е1.Ако е нищо изскубвай контрол панела да го ровиш за спойки, клеми и т.н.Това е схема, но без кво има в контролера http://www.slideshare.net/ormowiec/diav ... am-schemat
Пиша ти тея истории, защото от разстояние нищо конкретно не може да се каже
P.S.Горе линка е идиотски, за да зоомнеш задръж "Ctrl" и върти скрола на плъхта.
zfa159 написа:Доколкото съм чувал от колеги проблема на Диавия-та е че в даден момент процесора се смачква...губи си програмата или част от нея и...умира.Понеже съм си електрончик и по специалност не ми е много ясно как става ама...факт.Преди време имах един Голф при мен и от неговия чип презаписаха софтуер-а на другия чип и климатроника се оправи...а беше умрял тотално - светеха му само бутоните и нишо друго.Дисплея въобще не вадеше никакви символи.
Дано съм ти бил полезен.
Успех!

P.S.Горе линка е идиотски, за да зоомнеш задръж "Ctrl" и върти скрола на плъхта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:Сигурен си че нищо няма, като символ?Тва има два датчика, в купе и навън.Като не ги види пише грешка Е1.Ако е нищо изскубвай контрол панела да го ровиш за спойки, клеми и т.н.Това е схема, но без кво има в контролера http://www.slideshare.net/ormowiec/diav ... am-schemat
Сигурен съм че нищо не пише брат това ме усъмнява най много само подсветка на дисплея свети и нищо не пише на самия дисплей не ми дава да правя нищо от бутоните, стопля се купето и воала няма проблеми всичко си работи.Няма кодове за грешки запаметени пуснах му диагностика дава че е наред клапи всичко си работи.Не знам защо го прави когато е студено а после се оправя
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Понеже диавия-та е дете идиотче,затова го прави.
Компонентите му са буквално каквото е имало и един с един няма,да са еднакви.Товз е роблем изцяло от електронен характер...някое процесорче не е*ава да заработи,докато не се загрее купето.Има някакъв минимален шанс да е някоя спойка ама силно се съмнявам,понеже само спойка трудно се влияе от студено и топло.
Иначе за схемата - може да бъде полезна,но лошото е,че Диавия имат около 6 или 7 различни контролера със съвсем различни и управления и схемни решения,може и повече да са,но се отазах да ги броя вече...
Ако нищо друго не му помогне, си го преправи на климатик и забрави за грижите с него...просто ще ти скъси живота,докато накрая не подивееш и не го изхвърлиш някъде,където никой не минава.

Компонентите му са буквално каквото е имало и един с един няма,да са еднакви.Товз е роблем изцяло от електронен характер...някое процесорче не е*ава да заработи,докато не се загрее купето.Има някакъв минимален шанс да е някоя спойка ама силно се съмнявам,понеже само спойка трудно се влияе от студено и топло.
Иначе за схемата - може да бъде полезна,но лошото е,че Диавия имат около 6 или 7 различни контролера със съвсем различни и управления и схемни решения,може и повече да са,но се отазах да ги броя вече...
Ако нищо друго не му помогне, си го преправи на климатик и забрави за грижите с него...просто ще ти скъси живота,докато накрая не подивееш и не го изхвърлиш някъде,където никой не минава.

-
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Понеже диавия-та е дете идиотче,затова го прави.
Прав си брат май най добре е да си го направя клима и да не се ядосвам повече с глупости

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако си сигурен,че проблема е от студа,можеш да си запоиш една лампа(напр.1,2Ват) до Процесора(лампата запоена напр. към подсветката на панела)!