автоматично светване на фарове пасат б6 без допълнителни мод
-
- Автомобил:
- Двигател:
автоматично светване на фарове пасат б6 без допълнителни мод
Възможно ли е да се настрои автоматично светване на фаровете на пасат б6, без допълнителни модули, да ги светва след запалване, а не при подаване на контакт.
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Re: автоматично светване на фарове пасат б6 без допълнителни
Може, прависе с ВАГКОМ, като запалиш и директно ти светват фаровете, без таблото.
Само несъм сигурен дали трябва да имаш автоматични фарове или ставеше при всички.
Само несъм сигурен дали трябва да имаш автоматични фарове или ставеше при всички.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема ми е, че ги светва преди да запалия, като дам на контакт. Дали има насторика след като запали колата тогава да ги светне примерно след 5 сек.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има настройка, задава се на колата, че е за регион Северна Америка, при нея ги вкл/чва след като се "отпусне" ръчната спирачка (и без това на ръчна не може да се тръгне). Пак не пуска осветлението на таблото, а мисля, че няма и габарити отзад ;)
Регион Скандинавия ги пуска без значение, щом е даден ключа на контакт. При теб сигурно е зададен регион Скандинавия ;)
Регион Скандинавия ги пуска без значение, щом е даден ключа на контакт. При теб сигурно е зададен регион Скандинавия ;)
Re: автоматично светване на фарове пасат б6 без допълнителни мод
Някой монтирал ли е външен DRL на пасат Б6, със запалване на дългите светлини на 30% или други проценти?
Автомобила е с ел. модул за управление на светлините, тоест няма директен изход от бушоните към фаровете.
Автомобила е с ел. модул за управление на светлините, тоест няма директен изход от бушоните към фаровете.
- geshat
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMR 2006
Извинете ме за въпроса, но ми е любопитно защо непременно дългите ? При условие, че в колата е заложено да се настройват тези неща, но за фаровете за мъгла (а мисля, че ако не е с ксенон може и късите да се димират на дадени проценти) , то струва ли си пипане по ел.инсталацията и риск да се съсипе нещо?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ще изложа моята версия,Защо ДРЛ на "дългите"?
Идеята на дневните светлини е да те виждат. "Късите",и "мъглата" създават отрязан лъч светлина. В слънчев ден виждаш насрещо точно почти нищо. Особено ако пък късите са на лупа,и то намалени. При дългите е сноп напред,намалени на 25-30% не дразнят. Говорим когато фара е регулиран. Сега,ако хвърлиш 200кг в багажника,и трима души на задната седалка и на къси през деня ще дразниш. Лятно време ел.реглажа на фаровете ми е на 3,ниско долу. Ако шофирам по тъмно си ги глася според натоварването.
Идеята на дневните светлини е да те виждат. "Късите",и "мъглата" създават отрязан лъч светлина. В слънчев ден виждаш насрещо точно почти нищо. Особено ако пък късите са на лупа,и то намалени. При дългите е сноп напред,намалени на 25-30% не дразнят. Говорим когато фара е регулиран. Сега,ако хвърлиш 200кг в багажника,и трима души на задната седалка и на къси през деня ще дразниш. Лятно време ел.реглажа на фаровете ми е на 3,ниско долу. Ако шофирам по тъмно си ги глася според натоварването.
- geshat
Съгласен съм с всичко, освен, че фаровете за мъгла не се виждат. Много производители до скоро така си решаваха наличието на дневни светлини на колите си. И щом това решение е сертифицирано , значи е достатъчно за безопасността. Вероятно в слънчев ден никаква работа не вършат, но ако в слънчев ден не видиш цяла кола, то какви фарове ще променят това?
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Моята версия е, че навремето слагахе ксенон. А тогава бяха двусекционните фарове (голф3) най-вече. Зверски скъпа и иноваторска екстра беше ксенона, за времето си.
И понеже беше скъпо, а искахме и другата екстра на 'новите' коли - автоматични фарове. Тогава някъде се появи DRL.
Ксенона на късите. DRL на дългите.
Богат, беден гъзар

После се появи би ксенона и ... уау!
И понеже беше скъпо, а искахме и другата екстра на 'новите' коли - автоматични фарове. Тогава някъде се появи DRL.
Ксенона на късите. DRL на дългите.
Богат, беден гъзар

После се появи би ксенона и ... уау!

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ми не.
Просто комплекта халогенни лампи,който използвах струваше към 60лв.
После поевтиняха,после поскъпнаха.
При Н4 "дългата" жичка се използва по-рядко.
Просто комплекта халогенни лампи,който използвах струваше към 60лв.
После поевтиняха,после поскъпнаха.
При Н4 "дългата" жичка се използва по-рядко.
- geshat
Тука малко се обърках: Пасат б6 е или с биксенон, или с лупа за къси и отделна секция за дълги с Н1 крушка (трети вариянт не съм виждал). Н4 е двойна крушка (къси и дълги), която я няма на този пасат. Ако си с Н4 крушки има логика да вържеш димирани дневни на дългите, понеже "дългата" жичка се използва по-рядко. Но в случая говорим за къси с лупи и отделно дълги с Н1 вероятно. На фаровете за мъгла крушката е 9005 - с уплътнение, букса за външен монтаж и т.н. Ако предпочитанията за димирани дълги, вместо димирани за мъгла, поради по-евтината крушка, то това е несериозно (Карам с димирани крушки служебно поло вече 5 години и още не съм сменял крушка). Не си струва да се преправя инсталацията за да се ползва по-евтината крушка. В крайна сметка човека сам си решава. Ето как изглеждат на 50% мъгливите (в слънчев и ясен ден):
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
Изтрил съм го... нищо полезно
Последна промяна от dispatch на Пон 15 фев 2021 8:39, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
не ви ли спират органите на реда ?
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
- dispatch
- Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
- Двигател: CBBB DSG6 02Е
изстрил съм го, нищо важно
Последна промяна от dispatch на Пон 15 фев 2021 8:41, променено общо 4 пъти.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Мисля, в наредбата за дневни светлини се криеше опцията за халогените. А и през деня не пречат на никой. (То регулираните и вечер не пречат, но това е друга тема)