:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с Пасат Б3 (палене)

Техническа и сервизна информация за Passat
Killah`Priest
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Пасат Б3 (палене)

Мнениеот Killah`Priest » Чет 28 окт 2010 17:34

Здравейте на всички! След множество посещения по знайни и незнайни сервизи и майстори, множество вложени средства и резултат равен на нула, реших да се допитам до вас. Значи, проблемът е следният : Когато колата съм я карал известно време и двигателят е топъл и примерно я оставям за 1 час, след което като се опитам да я запаля на бензин тя се задавя. След това само върти, върти и никав шанс да запали... (на газ също като е студена не мога да запаля, защото ми изпарителя ми е за смяна) И така си остава колата там където е загаснала до другия ден, когато вече се е отдавила и си пали... Преди не го правеше често, но напоследък е пълна мъка да се кара тази кола. Досега сме сменили дебитомер (стар за 250лв, незнам до колко е читав), стъпоково моторче (отново втора ръка за 50лв), регулатор на налягането на горивото (нов 300лв.), също така и кабелите са сменени... Тези неща предопложиха майсторите, че са проблематични, но уви все още ми гасне и после никакво палене. Направо вече се чуда какво да правя с тази кола :banghead: Ще съм ви изключително благодарен ако можете да помогнете със съвет или преопръка! Благодаря предварително!

Колата е 89-та година 1.8 пълна инжекция, бензин/газ.

Последна промяна от gr_kanev на Чет 28 окт 2010 18:20, променено общо 1 път.
Причина: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Пасат Б3 (палене)

Мнениеот passatcho_stz » Чет 28 окт 2010 19:10

Аз имах подобен проблем на твоя :banghead:
Когато колата е студена палеше от четвърт, но загрее ли малко и като я угася след това и господ да слезеше не можеше да ми помогне
Проблема при мен беше следния
В КЛЕМОРЕДА ЗА ПАЛЕНЕ и износена врътка на стартерния ключ т.е не достигало завъртането на ключа нещо от този род се оказа и от тогава съм със СТАРТ БУТОН

Та мисълта ми е да не би проблема да е от КЛЕМОРЕДА
НАЧИНА ДА ПРОВЕРИШ Е СЛЕДНИЯ
Даваш на контакт и с един кабел от ПЛЮСА на акумолатора подаваш директно ток на стартера и дано да запали :да: :да: :да:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 31 окт 2010 8:14

Проверихте ли датчика на Хол и Бобината + Комутатора?

Killah`Priest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Killah`Priest » Вто 02 ное 2010 23:55

Не съм много наясно какви са тези клемореди, датчици на хол и тн... Но ще питам някой познат, който разбира... А сега за зла беда и жилото на газта ми се скъса... :roll:

Killah`Priest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Killah`Priest » Сря 03 ное 2010 0:05

Ами не, тези неща не сме ги гледали... Не знам какво представляват, но ще питам някой, който разбира и дай боже да оправим проблема...

Върни се в “Passat”