Въпрос за проблем с Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за проблем с Б5.5

Мнениеот Cheater » Чет 04 ное 2010 14:13

Като запаля колата от 1 седмица насам и писка борд комп. 3 пъти последователно, като нищо не се изписва?
Съмнение 1:Онзи ден занулявах компа(пишеше че ми остават 2500 км до смяна масло)-да не съм объркал нещо тук?
Съмнение 2:Акумулатора ми е малко слаб и сутрин в студеното като паля върти малко бавно.
Някакви други предложения?

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за проблем с Б5.5

Мнениеот PagocmuH » Чет 04 ное 2010 14:16

Cheater написа:Като запаля колата от 1 седмица насам и писка борд комп. 3 пъти последователно, като нищо не се изписва?
Съмнение 1:Онзи ден занулявах компа(пишеше че ми остават 2500 км до смяна масло)-да не съм объркал нещо тук?
Съмнение 2:Акумулатора ми е малко слаб и сутрин в студеното като паля върти малко бавно.
Някакви други предложения?

Колега точно зануляването на компа,за оставащите километри при всяко палене ще ти писука.
Нещо не си го занулил както трябва. :beer

Major_Bobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major_Bobi » Чет 04 ное 2010 14:23

Колега грешиш.Като запалиш пищи 3 пъти последователно понеже акумулатора ти е сдал багажа.На моят пасат го правеше този номер ,смених си акумулатора и спря да пищи.100% гаранция давам

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Чет 04 ное 2010 14:35

Ако е акукулатора "честито"

Major_Bobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major_Bobi » Чет 04 ное 2010 14:42

И защо да е честито.На 8+ годишна кола си е направо наложително.Аз моят го смених (сдаде багажа) на 6 година (беше си оригиналният на ФВ) Нито е прекалено скъп,нито е сложно.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 04 ное 2010 14:45

PagocmuH написа:Ако е акукулатора "честито"

Аз лично размишлявах 5 мин върху този пост и не можах да намеря смисъл....ако беше замълчал може би щеше да е по-добре.
Към останалите колеги-аз имам съмнение че акумулаторът ми е леко на издихания, но нищо не ми пищи на таблото. Дали би трябвало да писне или нямам такава екстра?

Major_Bobi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Major_Bobi » Чет 04 ное 2010 15:00

Към останалите колеги-аз имам съмнение че акумулаторът ми е леко на издихания, но нищо не ми пищи на таблото. Дали би трябвало да писне или нямам такава екстра?

Тази ''екстра'' я има още при Б5.Зумера пищи,когато акумулатора не задържа достатъчно ток.При мен в началото пищеше един път в седмицата ,когато не карам колата един два дена.След време обаче си пищеше без значение от карането и времето.Като го занесох да го проверят се оказа ,че 2 клетки са ''мъртви'' и колата пали на фантазия.

Потребителски аватар
Cheater
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cheater » Чет 04 ное 2010 17:20

Колеги сигурно е акумулатор,понеже и друг път съм занулявал борд компютър и тогава нямаше проблем.А и от неделя насам не съм карал колата.Ще покарам тези и дни и ако пак пищи или "умре" окончателно тогава съм намислил какъв да взимам.
Все пак мерси за бързите отговори. :bowdown

Върни се в “Passat”