Регулировка на поплавака за гориво на В3. Как се прави?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dangovski
Автомобил:
Двигател:

Регулировка на поплавака за гориво на В3. Как се прави?

Мнениеот dangovski » Сря 24 ное 2010 20:16

Здравейте фенове. Моля ви, да ми помогнете, че ми писна да закасвам за бензин :lol: .Проблема е следният-имам пасат в3 93г. 2Е мотора, бензиновата му помпа изгоря и се наложи да копувам втора рака.Обаче другата помпа е модификация от фейслифт с регулирашт поплавак (мисля че от 94 или 95г.),ами не мога да настроя полавака така че, да ми отчита стрелката за бензина правилно.Кажете ми колко оборота да завартя тоя червяк на полавака-та да показва вярно (досега сам пробвал в крайно ляво и крайно дясно но не става).Мисля че по средата ще баде точно, абе не знам, моля да ми помогнете :cry: (резорвара е 70л.) Благодаря предварително.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Регулировка на поплавака за гориво на В3. Как се прави?

Мнениеот Danny boy » Сря 24 ное 2010 22:09

по-добре си регулирай уреда за горивото,става с клещи след като го свалиш от таблото и го дръпнеш от него,на букса е понe при мене за табло с индикация на мигачите долу VDO,отзад има едни 4стенни пъпки заляти с нещо като смола,въртиш с малко наляво или на дясно не помня вече слагаш ,пробваш сваляш настройваш и тн докато кандисаш..Хакаш 15литра и го настройваш стрелката да показва на резерва и си ти.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 25 ное 2010 10:17

Даниии... говориш глупости, майка! :Mr Green Fun
Ако остави колегата регулатора в някой от крайните положения - нали спокойно може да се окаже после, че поплавъка още при 1/2 резервоар да е ударил на максимума на потенциометъра вътре и... кво праим?!
Както и да регулира уреда - поплавъка повече не може да мръдне!
... или пък на полвин резервоар уреда да почне да показва мин.
Тогава пък стрелката никога няма да му подмине средата, ако я регулира по твоя начин!

Регулира си се точно поплавъка!
С много играчка и много вадения и вкарвания на помпата... и често споменаване на майка й :Mr Green Fun
А къде точно трябва да се спре червяка - амиии... то зависи от конкретния случай!
Ама едва ли ще е в някоя от крайните позиции ;)

Потребителски аватар
dangovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangovski » Чет 25 ное 2010 17:44

Колега май си прав. Трябва да си играя, да вартя червяка, докато оцеля.Че и майката чак да се разсарди.И аз мисля че, не бива да се бара уредчето.Така че пожелайте ми касмет (дано не се задуша в тоя резорвар) :lol: :lol:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 25 ное 2010 17:44

Абе аз говорих за малка разлика от порядъка на 2-3мм на стрелката ама ако е многууу...... :( ,иначе при мене много интересно се получи като си смених старото табло с часовник с такова с оборотомер.Новото ми показваше различно от оригиналното и със сваляне и качване сравняване между двете и така направих новото по старото че даже и температурата на водата отчиташе различно.И оборотомера дори регулирах по едно трето табло,че ми даваще 250об в повече,абе....филм голям.Та на базата на тва съветвах колегата ама щом казваш че не....значи не,аз в електриките съм куц по принцип.

Върни се в “Passat”