Въпрос за ярката червена светлина за мъгла и стоп светлините
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за ярката червена светлина за мъгла и стоп светлините
Става въпрос за Пасат Б 3
Т.к при тях ярката червена светлина отзад заводско е направена да свети само от ляво до там има пуснати кабели и крушка решил съм да го направя да свети и от другата страна като пусна кабелчета и крушка отдясно
Но въпросът ми е друг
Днес видях едно Венто на което като натисне6е спирачки светеха и светлините за мъгла т.е стоп светлината беше дублирана
Ще има ли проблем с това ако и аз си дублирам стоп светлините на мястото на тези за мъгла като са излъчените а като включа светлината за мъгла тя да си свети постоянно
Т.к при тях ярката червена светлина отзад заводско е направена да свети само от ляво до там има пуснати кабели и крушка решил съм да го направя да свети и от другата страна като пусна кабелчета и крушка отдясно
Но въпросът ми е друг
Днес видях едно Венто на което като натисне6е спирачки светеха и светлините за мъгла т.е стоп светлината беше дублирана
Ще има ли проблем с това ако и аз си дублирам стоп светлините на мястото на тези за мъгла като са излъчените а като включа светлината за мъгла тя да си свети постоянно
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Въпрос за ярката червена светлина за мъгла и стоп светлините
И ще постигнеш какво?Водачът зад теб, бесен от факта че го дразниш с две светлини за мъгла изобщо няма и да забележи че вече си натиснал спирачки и стоповете ти светят.Да не говорим как светлината на стоповете ще е погълната от тези "нововъведените".Това е страхотна глупост, при положение че светлините ти за мъгла са включени.Инак не е лошо стоповете ти да са силни, но не и по този начин.
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
единствения проблем ще е само ако не сложиш по слаби крушки за да не дразниш хората зад тебе.
на моя Голф му сложих 5 или 10W крушки и светлината стана като на стоковите светлини.
на моя Голф му сложих 5 или 10W крушки и светлината стана като на стоковите светлини.
-
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:И ще постигнеш какво?Водачът зад теб, бесен от факта че го дразниш с две светлини за мъгла изобщо няма и да забележи че вече си натиснал спирачки и стоповете ти светят.Да не говорим как светлината на стоповете ще е погълната от тези "нововъведените".Това е страхотна глупост, при положение че светлините ти за мъгла са включени.Инак не е лошо стоповете ти да са силни, но не и по този начин.
Казваш че светлината от секцията за мъгла ще пречи на тази от спирачките
Два дни по ред в Стара Загора имаше ужасна мъгла по цял ден а вечер бе6е проста ад
и докато се прибирах ме изпревари един СЕАТ на когото му светеха и двете светлини за мъгла
Идеята ми е да дублирам стоп светлината когато е изключена тази за мъгла
А когато е включена при наличие на мъгла ще си свети постоянно
- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
варианта ти е да сложиш крушки с две светлини и по слабата да ти е за стопа ама пак е грубо.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
passatcho_stz написа:Идеята ми е да дублирам стоп светлината когато е изключена тази за мъгла
А когато е включена при наличие на мъгла ще си свети постоянно
Хм, тогава дясната, свободна мъглова светлина я вържи в паралел със стоповата лампа.Лявата мъглова светлина я свържи през допълнителен диод към левия стопов плюс.Така ще имаш четири стопови лампи и една мъглова, както си му е реда

Но мъгловата да е една-това ми е идеята.
- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
На моята Б3-ка съм го направил това със секциите за мъгла към стоповете с 21 вата крушки и си светят ярко колкото останалите стопове, нямам халогени и затова диод не съм слагал и си е екстра

-
- Автомобил:
- Двигател:
live_for_passat написа:На моята Б3-ка съм го направил това със секциите за мъгла към стоповете с 21 вата крушки и си светят ярко колкото останалите стопове, нямам халогени и затова диод не съм слагал и си е екстра![]()
Точно за това говоря и аз
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Аз пък имах изведена инсталация за отдясно колата е 93г само крушка нямаше сложих и светна. А относно ползването на лампите за мъгла само при необходимост. Имам 3-ти стоп Hella универсален от А+ и се вижда идеално свети колкото долните ( може би и малко повече) че има и регулиране на ъгъла на светене 

- live_for_passat
Само после си смени бушона за стоповете с 5 ампера по-голям да не се стопи, успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Светината за мъгла е замислена да е асиметрична, за да не бърка стоповете, които са със същата яркост - ако те спипат куките,че си нарушил замисъла - щраф!
Просто си сложи трети стоп, не се прави на по умен от инженерите на WV!
- live_for_passat
Ами карали са куки зад мен и нищо, по скоро щраф за хората с един стоп и един габарит, да седи "симетрично" 

-
- Автомобил:
- Двигател:
live_for_passat написа:Ами карали са куки зад мен и нищо, по скоро щраф за хората с един стоп и един габарит, да седи "симетрично"
Или не са им трябвали паре, или га са препододавали това у Симеоново те са пушили вънка

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Направи го.
Аз лично ще те натреса отзад при първа отдала ми се възможност, при това без спирачен път!
АМАН!

Аз лично ще те натреса отзад при първа отдала ми се възможност, при това без спирачен път!

АМАН!