:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем с волан на Пасат Б3 1,9 ТД

Техническа и сервизна информация за Passat
goldhunter
Автомобил:
Двигател:

проблем с волан на Пасат Б3 1,9 ТД

Мнениеот goldhunter » Нед 24 окт 2010 22:24

Привет на всички имам проблем с Пасата, но след много ровене и четене не намерих сходен проблем и за това пиша нова тема. От известно време волана ми започна да засича/ например правя десен завой и след това не мога да изправя така е от 2 седмици, а от днес започна и при ляв завой да засича/. При по-рязък удар се чува пукане и волана се изправя. Не се чуват необичайни звуци от помпа или рейка / забравих да пиша , че става въпрос за Б3 с хидравлика 1,9 ТД/ видимо няма течове, но миналата седмица сменях тампони на десния носач и при свалянето от крика хидр. помпа започна да вие и маслото в резервоарчето се разпени, но след няколко навивания на пълен ляв и пълен десен се обезвъздуши и звуците станаха нормални. Тогава ми падна маслото с един пръст, но както казах видими течове няма. От Плевен съм и не мога да намеря майстор който да я види и поне да каже какъв и е проблема , а до Техническия не смея да тръгна в това състояние. Пропуснах да кажа , че хидравличното масло не съм го сменял и онзи ден го забелязах , че е почти черно и ако не се лъжа ми се вижда , че има метален прах в него. Ще съм много благодрен на всички които се отзоват с съвет или помощ.

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Re: проблем с волан на Пасат Б3 1,9 ТД

Мнениеот ohdan » Пон 25 окт 2010 9:29

goldhunter написа:Привет на всички имам проблем с Пасата, но след много ровене и четене не намерих сходен проблем и за това пиша нова тема. От известно време волана ми започна да засича/ например правя десен завой и след това не мога да изправя така е от 2 седмици, а от днес започна и при ляв завой да засича/. При по-рязък удар се чува пукане и волана се изправя. Не се чуват необичайни звуци от помпа или рейка / забравих да пиша , че става въпрос за Б3 с хидравлика 1,9 ТД/ видимо няма течове, но миналата седмица сменях тампони на десния носач и при свалянето от крика хидр. помпа започна да вие и маслото в резервоарчето се разпени, но след няколко навивания на пълен ляв и пълен десен се обезвъздуши и звуците станаха нормални. Тогава ми падна маслото с един пръст, но както казах видими течове няма. От Плевен съм и не мога да намеря майстор който да я види и поне да каже какъв и е проблема , а до Техническия не смея да тръгна в това състояние. Пропуснах да кажа , че хидравличното масло не съм го сменял и онзи ден го забелязах , че е почти черно и ако не се лъжа ми се вижда , че има метален прах в него. Ще съм много благодрен на всички които се отзоват с съвет или помощ.

И аз ще се включа , точно този проблем се появи и при мен и попадам на темата след в момент на преглеждане за нещо писано по въпроса. Ще съм благодарен ако откликне някой , и ако може с малко снимков материал за операциите които ще следва да се извършат. Благодаря!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 25 окт 2010 9:33

Здравейте съфорумци! И аз имам подобрен проблем както на колегата пуснал темата!
Проблема е следният! Когато реша да правя пълен ляв или десен завой, волана забивя (всякаш неможе повече) а не е на изходна последна позиция а има още, когато върна леко в обратната посока и се оправя! За момент мисля че е от рейката защото нямам хидравлика!
А относно колегата пуснал темата, нека 1-во смени хидравличното масло с ново, и ако тогава почне да му прави така, значи проблема си е в рейката, по просто казано, тръгнала е към Анадола! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
ohdan
Автомобил: vw Polo 1.4
Двигател: AEX 1996

Мнениеот ohdan » Пон 25 окт 2010 10:24

IceHeart написа:Здравейте съфорумци! И аз имам подобрен проблем както на колегата пуснал темата!
Проблема е следният! Когато реша да правя пълен ляв или десен завой, волана забивя (всякаш неможе повече) а не е на изходна последна позиция а има още, когато върна леко в обратната посока и се оправя! За момент мисля че е от рейката защото нямам хидравлика!
А относно колегата пуснал темата, нека 1-во смени хидравличното масло с ново, и ако тогава почне да му прави така, значи проблема си е в рейката, по просто казано, тръгнала е към Анадола! :Mr Green Fun

За какъв модел става въпроса колега ?

goldhunter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот goldhunter » Пет 05 ное 2010 18:41

пиша на всички с подобен проблем. Вчера ходих в Техническия и съм меко казано очарован от културното и компетентно обслужване. Оказа се , че или не е обирана хлабината на рейката откакто е направена колата или някой пишман майстор е ръчкал там където не трябва. Това запъвне се оказа, че е от голям луфт между зъбите между зъбния гребен на рейката и червяка който идва от кормилото, понякога вместо да зацепват се подпират челно :banghead: . Значи с основание съм се притеснявал как ще се движа. А като се сетя само че майсор ме съветваше да търся хидравлична помпа и то без да знае дори цвета на колата. По думите на момчето от Техническия на всеки 60-70 000 км се сменя маслото и се обира този луфт като болтчето на рейката с което се обира луфта се затяга с 15-20 градуса , а при мен го завъртя с 2 и 1/2 оборота. Много съм му благдарен на Огнян - така се казва момчето от Техническия.

Върни се в “Passat”