Маслото мирише на бензин Б5 1.8Т AEB

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
STEFFO
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 98

Маслото мирише на бензин Б5 1.8Т AEB

Мнениеот STEFFO » Нед 21 ное 2010 10:22

Здравейте колеги, за мое учудване не можах да намеря тема за моя проблем (може и кьопаво да използвам търсачката :? ), по-точно за моя двигател. Чувал съм че за турбо моторите било нормално да вкарват малко бензин в маслото, както и да харчат самото масло, ама нали не вярвам на слухове и затова реших да пиша...
Преди известно време забелязах проблема, двигателя нито пипа маслото, нито изкарва каквито и да е било пушаци или пари от ауспуха. Ходих на компютърна диагностика, от където се оказа че температурния датчик прекъсва. Обясниха ми че това е признак, че е тръгнал да си заминава и аз го смених. Освен това смених и термостата, защото и той беше заминал, разбира се след това смених и маслото. След 150 км. градско вдигнах щеката на маслото и пак мирише на бензин :banghead:
Някой ако има идея от какво може да е, нека да каже.

П.П. Малко допълнително инфо: Маслото ми е Mobil 5W50, карам само градско.

Потребителски аватар
STEFFO

Re: Маслото мирише на бензин Б5 1.8Т AEB

Мнениеот STEFFO » Пон 22 ное 2010 16:53

Явно много малко хора са се сблъсквали с този проблем...
Ще съм благодарен, ако колегите с този тип двигател споделят дали и при тях се наблюдава това нещо или не.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пон 22 ное 2010 19:37

Аз карам на газ, така, че не съм много компетентен по този проблем :Mr Green Fun Тук имаше една тема май за голф3 и според мненията причината е, че колата се кара само на къси разстояния, нормално било да влиза по малко бензин, ама като не загрява достатъчно колата, бензина не може да се изпари и се трупа в картера.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 22 ное 2010 19:43

Колега моето масло също смърди на бензин, а не на чесън.По-важно е нивото по пръчка как се държи.Пътища да навлезне повече масло долу са дюзи, бар регулатор с прокъсана мембрана и каране на къси разстояния, както е споменал ktamen.

Потребителски аватар
STEFFO

Мнениеот STEFFO » Пон 22 ное 2010 20:58

На брат ми Волвото се кара по същия начин както аз си карам Пасата и неговото масло не мирише на нищо. Какво представлява бар регулатора и за какво служи?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 22 ное 2010 21:11

STEFFO написа:На брат ми Волвото се кара по същия начин както аз си карам Пасата и неговото масло не мирише на нищо. Какво представлява бар регулатора и за какво служи?

Тук вече очаквай колега със снимка конкретно на твоя мотор.В единия край на горивната рейка, кръгъл, лъскав елемент с вакуумен маркуч влизащ в него.Грижи се за налягането на горивото в рейката.Вътре има мембрана, която прокъса ли се бензина свободно постъпва във всмукателния колектор.

Потребителски аватар
STEFFO

Мнениеот STEFFO » Пон 22 ное 2010 21:32

Мерси за информацията, ще се позаинтересувам за този регулатор, дано и някой колега с този мотор да се включи в темата :D

Върни се в “Passat”