Странен шум като се включи турбото?!

Техническа и сервизна информация за Passat
rickymartin
Автомобил:
Двигател:

Странен шум като се включи турбото?!

Мнениеот rickymartin » Пет 26 ное 2010 19:27

Колеги, като се включи турбото и продължително я държа в обороти се появява шум като "топче в метално гърне" и от време на време турбото се изключва със спирането на този шум,при по-високи обороти!?
Последно ми се случи на магистралата. След 2500-3000 оборота се появи този шум.Превключих на по-висока предавка,но отново същия шум и веднага след него изключи турбото и шумът изчезна?!
Спрях. Загасих колата и след 10 секунди я запалих и турбото си работише без проблеми,следващите 400км.
Един приятел ми каза че на неговия ПАСАТ ходи периодично да му продухват турбото :lol: !
Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм благодарен ако ми каже дали съм за такъв вид терапия или съм за по сериозна рехабилитация :?: Ако някои може да ми препоръча някои добър майстор на фолксваген, които се занимава с подобни проблеми? За Пасат Б5.5, благодария предварително!!!

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Re: Странен шум като се включи турбото?!

Мнениеот akon1 » Пет 26 ное 2010 21:33

а как си с катализатора ? имаш ли такъв

Потребителски аватар
krasi_68rz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_68rz » Съб 27 ное 2010 8:35

Здравей колега,и аз имах проблем с турбото самоче при мен след като се включи нямаше твоя звук,но направо забиваше.Закачих я на комп всичко бе наред,но казаха профилактика,което е по добрия вариант от колкото нова.От там на майстор който смъкна турбината доста работа е, цялата бе в сажди и с обезмаслител я изчисти.Вътре има едни палци и тр. да се раздвижат.За всеки случай смъкнахме и катализатора :bowdown слава беше добре но му почистиха и решетката.Сега всичко е наред :banana Моя съвет е 1во на вак ком. :да:

rickymartin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rickymartin » Съб 18 дек 2010 12:08

Имам катализатор и не е дупчен! Иначе съм чувал как дрънчи дупчен катализатор, почти същата симфония!
Преди два дена бях при един специалист, които твърди че всичко било наред и да съм я бил вкарвал от време на време в по-високи обороти да се продухвало турбото или по-точно казано "батенце, дай газ до ламарина и всичко ще бъде наред" !? Ама точно такива изказвания ме карат да поразпитам и други колеги какво мислят!?
Закачихме я на вакум ком.,но нищо не излезе!
При един друг специалист бях също, тои ми смени някакъв температурен датчик на перката на двигателя, който не промени нищо друго освен олекването ми с 300 български лева!
От миналия сезон съм бил останал на капак на цялата ситоация и без двете кори(двигателна и за скоростите). Което пак не мога да си обясня как се е случило, но да кажем че е възможно! И сега търсия и решение и на този проблем! Но въпросът е дали има някаква връзка с това че ги няма корите?

Весели празници!!! :drunk

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Съб 18 дек 2010 13:00

Щом ти "забива" турбото не може да няма записана грешка!Проверете добре!
А за корите има доста вариянти,от нова до втора употреба или метална!

rickymartin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rickymartin » Сря 05 яну 2011 13:48

Проверявахме в сервиза на Фолксваген и при други майстори и не излизат никакви грешки!!!
Мислих си да не са ми откачили някакви датчици?!
Пак ще я карам някаде, знам ли!
Проверих една фирма която твърди че внасия всякакви кори от Полша!?
Някои чувал ли ги е?
avtokori.com
Доста добра цена ми обявиха и за двете кори(170 лв), само въпросът е дали са качествени или поредните турски вносители? Говорих с момичето от магазина и ме увери че са били качествени!
Колеги ако имате други оферти съм напълно отворен!

Върни се в “Passat”