Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите - разрешено
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите - разрешено
Колеги днес направих упражнението със свалянето на дросела и всичките простотии покрай него. След "лесното" сваляне установих че, дросела е чист, дебитомера и той маркучите на тръбата преди дросела бяха станали на дъвка. Като поразмърдах по - дебелия маркуч се оказа, че маркуча завършва с странно пластмасово съеденение със страннни чупки /които бяха напукани и скъсани/ което влиза в двигателя предполагам че е е някакъв одушник за картерните газове. Въпроса ми е дали е възможно да мени оборотите дочно заради това скъсано пластмасово съеденение
Последна промяна от dikara на Чет 09 дек 2010 21:10, променено общо 2 пъти.
Re: Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите
dikara написа:Колеги днес направих упражнението със свалянето на дросела и всичките простотии покрай него. След "лесното" сваляне установих че, дросела е чест, дебитомера и той маркучите на тръбата преди дросела бяха станали на дъвка. Като поразмърдах по - дебелия маркуч се оказа, че маркуча завършва с странно пластмасово съеденение със страннни чупки /които бяха напукани и скъсани/ което влиза в двигателя предполагам че е е някакъв одушник за картерните газове. Въпроса ми е дали е възможно да мени оборотите дочно заради това скъсано пластмасово съеденение
Това, че е чист дебитомера не значи, че е изправен.Разкачи буксата на дебитомера и виж дали, ще "клати" оборотите.Иначе и аз сменях картерни маркучи станали от вътре на дъвка + сцепен Г образен маркуч.Но оборотите продължиха да са нестабилни.
Успех
Re: Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите
едва ли пробела ти е от дросела. когато се повреди той изобщо не държи обороти или пропадат като изфорсираш двигателя и директно гасне. аз имах такъв проблем с дросела и след многократно чистене на грешки бе заминало стъпковото моторче. наложи се да купувам нов дросел. отиди да видят дали нама натрупани грешки, от неизправна работа на драсела около 20 лв.
- dikara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите - разрешено
Днес след като си купих нов Г-образния маркуч за картерните газове, почистване на дросела, дебитомера всички буксички и повече от 4-ри часова борба за сглобяване на цялата тази девотия резултата е налице. Изфорсирам колата - 900 оборота няколко пъти така няма заигране на оборотите