Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите - разрешено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dikara
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите - разрешено

Мнениеот dikara » Сря 08 дек 2010 21:20

Колеги днес направих упражнението със свалянето на дросела и всичките простотии покрай него. След "лесното" сваляне установих че, дросела е чист, дебитомера и той маркучите на тръбата преди дросела бяха станали на дъвка. Като поразмърдах по - дебелия маркуч се оказа, че маркуча завършва с странно пластмасово съеденение със страннни чупки /които бяха напукани и скъсани/ което влиза в двигателя предполагам че е е някакъв одушник за картерните газове. Въпроса ми е дали е възможно да мени оборотите дочно заради това скъсано пластмасово съеденение

Последна промяна от dikara на Чет 09 дек 2010 21:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите

Мнениеот Lisho » Сря 08 дек 2010 22:03

dikara написа:Колеги днес направих упражнението със свалянето на дросела и всичките простотии покрай него. След "лесното" сваляне установих че, дросела е чест, дебитомера и той маркучите на тръбата преди дросела бяха станали на дъвка. Като поразмърдах по - дебелия маркуч се оказа, че маркуча завършва с странно пластмасово съеденение със страннни чупки /които бяха напукани и скъсани/ което влиза в двигателя предполагам че е е някакъв одушник за картерните газове. Въпроса ми е дали е възможно да мени оборотите дочно заради това скъсано пластмасово съеденение

Това, че е чист дебитомера не значи, че е изправен.Разкачи буксата на дебитомера и виж дали, ще "клати" оборотите.Иначе и аз сменях картерни маркучи станали от вътре на дъвка + сцепен Г образен маркуч.Но оборотите продължиха да са нестабилни.
Успех

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите

Мнениеот golfgt4 » Чет 09 дек 2010 8:03

едва ли пробела ти е от дросела. когато се повреди той изобщо не държи обороти или пропадат като изфорсираш двигателя и директно гасне. аз имах такъв проблем с дросела и след многократно чистене на грешки бе заминало стъпковото моторче. наложи се да купувам нов дросел. отиди да видят дали нама натрупани грешки, от неизправна работа на драсела около 20 лв.

Потребителски аватар
dikara
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 - въпрос за играенето на оборотите - разрешено

Мнениеот dikara » Чет 09 дек 2010 21:16

Днес след като си купих нов Г-образния маркуч за картерните газове, почистване на дросела, дебитомера всички буксички и повече от 4-ри часова борба за сглобяване на цялата тази девотия резултата е налице. Изфорсирам колата - 900 оборота няколко пъти така няма заигране на оборотите :banana :banana

Върни се в “Passat”