почистване на охладителна система
почистване на охладителна система
здравеите,колеги.Сетих се за нещо ама не знам дали ще стане номера.Много бих искал да си промия охладителната система.Искам да махна термостата и като наливам от разширителния съд вода,да я изхвърля навън през тънкото маркуче на същия този съд.Изглежда логично,а и каква беля мога да си направя.Благодаря
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: почистване на охладителна система
Беля, беля...
К'ва беля?
Най-много да откриеш топлата вода, колега!
Иначе казано - точно така се прави!
Махаш термостата, слагаш един маркуч в разширителния съд и го махаш след 20мин (или докато текне кристално чиста вода)
Същото и за радиатора отпред

К'ва беля?
Най-много да откриеш топлата вода, колега!

Иначе казано - точно така се прави!

Махаш термостата, слагаш един маркуч в разширителния съд и го махаш след 20мин (или докато текне кристално чиста вода)
Същото и за радиатора отпред

ама при работещ двигател ли се прави това?Защото искам водната помпа да си циркулира водата,да стане комплексно.91г.,1.8 90кс.ABS.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не, при загасен.
Ако държиш всичко да се прочисти перфектно - може преди това да сложиш добавка за промиване на охладителната система, но рискуваш да текне после от някъде
Не мога да препоръчам добавки, защото не съм ползвал такава за сега, но спазвай стриктно инструкциите за работа с нея
Ако държиш всичко да се прочисти перфектно - може преди това да сложиш добавка за промиване на охладителната система, но рискуваш да текне после от някъде

Не мога да препоръчам добавки, защото не съм ползвал такава за сега, но спазвай стриктно инструкциите за работа с нея
Благодаря колега за вниманието,ще я чистя по стария и изпитан начин.