Питане за Климатроник Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Питане за Климатроник Пасат Б4

Мнениеот InTerCooLeD » Съб 04 дек 2010 16:15

Имам следното питане как да си оставя клапите отворени за да влиза въздух отвън когато неработи климатроика.Пробвах какво ли не, но все като изключа климатроника клапите се затварят.Само да поясня ако тпва е от значение че климатроника е от този по-стария нямам копче ECON а на неговото място е копчето за изключване OFF.

Потребителски аватар
DA@KA
Автомобил: Caravelle
Двигател: ACV 1998

Re: Питане за Климатроник Пасат Б4

Мнениеот DA@KA » Съб 04 дек 2010 16:20

Моя е с EKON и мога да избирам,дали да върти вътре в купето,или да вкарва отвън.Ми то ЕКОН и OFF дали не е едно и също

InTerCooLeD
Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
Двигател: AHU 1997

Мнениеот InTerCooLeD » Съб 04 дек 2010 16:34

DA@KA написа:Моя е с EKON и мога да избирам,дали да върти вътре в купето,или да вкарва отвън.Ми то ЕКОН и OFF дали не е едно и също

Явно неси ми разбрал въпроса и моя може да си върти в купето.Става въпрос че кога е изключен климатроника клапите да си останат отворени и да си влиза въздух отвън.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 04 дек 2010 16:51

Няма шанс така е програмиран че като го изключиш ги завърта как си му е кеф на него :banghead:
Моят е със климатроник от В4 без ECON и да ти кажа честно не съм очарован от версията която има опция ECON :не: Във момента мисля хардуерен екон за моя :roll:

Потребителски аватар
kofata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kofata » Вто 07 дек 2010 9:52

Знайко, ако измишлиш нещо (хардуерно) за екон-та похвали се, че и аз съм със същият климатроник. :drunk
Не ми се слага це ка на компресора.

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Чет 09 дек 2010 19:16

kofata написа:Знайко, ако измишлиш нещо (хардуерно) за екон-та похвали се, че и аз съм със същият климатроник. :drunk
Не ми се слага це ка на компресора.

це-ка на компресора ако сложиш ще се видиш в приключение с оборотите на мотора, когато климатроника реши да вкл. компресора (защото ти си го пекъснал с це-ка то). Това е така защото климатроника ще си пусне и сигнала кум ECU -то зая да качи оборотите... :). "Веравайте ми" :) пробвано е. Хардуерен екон може да се сложи с копче но на друго място по схемата, не просто да прекъснеш връзката до компресора. При мен и брат ми вече е реализирано.

znainainai написа:... и да ти кажа честно не съм очарован от версията която има опция ECON :не: ...

и Аз така мислех, базирайки се върху наблюдения на 2 пасата, но и двата имат проблеми (грешки)! Та явно съм в заблуда, защото след като оправих на единия пасат климатроника нямам забележка към работата му...
Пеца повози се при Петър и виж кое няма да ти хареса сега... :wink:

znainainai написа:Няма шанс така е програмиран че като го изключиш ги завърта как си му е кеф на него :banghead: ...

Не си прав... На въпроса на колегата пуснал темата... когато изключиш климатроника клапата за рециркулация се затваря т.е. върти въздуха който е вътре в купето. Има начин това да се промени, но пак с ключе а така стават много ключета по добре си мини на климатик с парно и това е. Това съм го пробвал при мен с едно реле което се вкл. от климатроника и когато е пуснат всичко е нормално, а когато е спрян прекъсва управлението на клапата на рециркулацията и става. По този начин когато климатроника е спрян и колата се движи влиза въздух от вън... но не знам през кои духали излиза защото само го пробвах дали става и после го махнах...

Върни се в “Passat”