Сложих му зимни гуми Debica (от Метро) - размер препоръчван от VW. Отначало беше супер, първите 200 км. изобщо не ги чувах.
После почна леко да бучи от около 40 нагоре, сега (след около 700км навъртяни) започва от към 60. Не е кой знае какво, защото домочадието твърди, че си въобразявам.
Вече смених един здрав заден лагер. Предните са добре (поне няма забележими луфтове и на завой и при ускорение шума не се променя). Сменял съм лагери на скоростна кутия - та и от там не ми се вярва да е.
Джантите са железни, проверявах ги за кривини преди да сложа гумите.
На това студено и мокро време, не ми се играе да слагам пак летните гуми, за да съм сигурен че от Debica-та.
Та въпроса ми е: Тия гуми шумни ли са? Някой кара ли с такива? И защо не се чуваха отначало?
Или да си търся друга причина?
Някой беше написал, че се махнал шума като разменил предни и задни - нещо не ми звучи убедително?
(Беше другия заден лагер)
Гуми Debica - шум и бучене (РЕШЕНО)
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Гуми Debica - шум и бучене (РЕШЕНО)
Последна промяна от kbot на Пон 30 май 2011 16:04, променено общо 2 пъти.
Re: Гуми Debica - шум и бучене
Почти всички зимни са "шумни",Дебицата доста(задните са ми такива).
Ако "бученето" се увеличава със скороста може да е лагер(със сигурност не този дето си сменил).
Ако "бученето" се увеличава със скороста може да е лагер(със сигурност не този дето си сменил).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Определено си има такива мoдели "музикални" гуми.Дано това е единствения им недостатък.Аз съм със зимни Matador и при тях го има същия ефект.Иначе се държат много добре на сняг и за цената си са супер.За гуми от този ценови клас,не трябва да имаш кой знае какви очаквания.Усилвай си музиката и си карай. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За тия пари гумите са мн.добри.Като сложиш нови гуми и покараш 1000-2000 км е хубаво пак да ги пуснеш през баланс-машината!Успех!
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карам с зимни дебица и нямам никакви шумове. Да не са много напомпени? Забелязал съм, че ако са повече от 2.2 атм. отпред, започват да се чуват по-силно.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
kbot написа:Сложих му зимни гуми Debica (от Метро) - размер препоръчван от VW. Отначало беше супер, първите 200 км. изобщо не ги чувах.
После почна леко да бучи от около 40 нагоре, сега (след около 700км навъртяни) започва от към 60. Не е кой знае какво, защото домочадието твърди, че си въобразявам.
Вече смених един здрав заден лагер. Предните са добре (поне няма забележими луфтове и на завой и при ускорение шума не се променя). Сменял съм лагери на скоростна кутия - та и от там не ми се вярва да е.
Джантите са железни, проверявах ги за кривини преди да сложа гумите.
На това студено и мокро време, не ми се играе да слагам пак летните гуми, за да съм сигурен че от Debica-та.
Та въпроса ми е: Тия гуми шумни ли са? Някой кара ли с такива? И защо не се чуваха отначало?
Или да си търся друга причина?
Някой беше написал, че се махнал шума като разменил предни и задни - нещо не ми звучи убедително?
Сега разбра ли защо са евтини,същия проблем с летни корморан имах на старата ми Б3,пробвай се да ги върнеш.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Аз карам с дебица вече трета зима
В началото не ми направи впечатление, но тази зима ми се сториха доста шумни. Отделно се появи и някво тихо свирене което с летните го нямаше, ама знам ли може и някой лагер да е
Може би с остаряването се увеличава и шума
Иначе за сняг вършат работа, ама на мокър асфалт трябва много да се внимава.

В началото не ми направи впечатление, но тази зима ми се сториха доста шумни. Отделно се появи и някво тихо свирене което с летните го нямаше, ама знам ли може и някой лагер да е

Иначе за сняг вършат работа, ама на мокър асфалт трябва много да се внимава.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
kbot написа:..първите 200 км. изобщо не ги чувах.
После почна леко да бучи от около 40 нагоре, сега (след около 700км навъртяни) започва от към 60. ...
Аха!
Значи аз преди няколко години съм бил по-късметлия от теб!

При мен едната гума си беше на 'яйце' фабрично и си шумеше и бучеше още от начало, но другата издържа 3 месеца (около 2 500км.)
Тогава се разби и лагера на фабричното яйце и... просто изхвърлих гумите на боклука!

От тогава за Дебика/Корморан не съм си и помислял

Излизат ми прекалено скъпо!

- stoyan0264
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги ,
За мен DEBICA просто не е гума.Пълен кенеф са !

-
- Автомобил:
- Двигател:
stoyan0264 написа:Здравейте колеги ,
Онзи ден бях в МЕТРО и пипах с ръка зимните гуми(не обърнах внимание на марката)-хубав грайфер,но много ПЛАСТМАСОВИ ми се видяха

Внимавайте като купувате -зимните(а също и летните)гуми трябва да са меки и като прокараш ръка по протектора да не се хлъзга като по пластмаса

- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
на фиестата съм с Дебица
гумите са купени от предишния собственик на колата преди 2г. и не са карани много,аз я подпънах на каране и 3 от 4бр.се изкривиха
колегите са казали по нагоре, че това не е добра гума и ако можеш наистина ги върни
Успех
гумите са купени от предишния собственик на колата преди 2г. и не са карани много,аз я подпънах на каране и 3 от 4бр.се изкривиха
колегите са казали по нагоре, че това не е добра гума и ако можеш наистина ги върни
Успех
Аз съм бил с Дебика (Дебица) и бяха шумни, но на сняг и лед се представиха доста добре. По начало зимните гуми са по-шумни от летните, а за евтините такива това важи с по-голяма сила. Направи ми впечатление, че за шума има значение и шарката(тази Дебика, за която писах по-напред беше с малки квадратчета като шарка), защото смених гумите, пак с Дебика(по-широки и с по-модерна шарка, с канали, улеи и т.н.По-висок клас предполагам) и е по-тиха колата.
- kbot
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Mustang GT-R написа:...Забелязал съм, че ако са повече от 2.2 атм. отпред, започват да се чуват по-силно.
Благодаря, за това не се сетих изобщо, а май са пренапомпани.
Старите ми бяха Fulda. Имаха още живот

повечето марки ефтини зимни гуми са така, имах чисто нови ласа на голфа преди да го продам , като спирах все едно бях се качил на влака такова шумене. иначе са корава гума за сняг. сега купих дунлоп унтър спиар или нещо от тоя род на пасата 16 ки и няма и грам шум , но всичко е от марката и цената.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Гумите може да са съхранявани небрежно (99% съм сигурен) и още преди да ги монтира човек са деформирани.
Затова гуми - от гумаджийница - с гаранция от подобни дефекти.
Аз съм 4-та зима с Дебика Фриго 2 и нямам проблеми откъм шумове и вибрации.
Затова гуми - от гумаджийница - с гаранция от подобни дефекти.
Аз съм 4-та зима с Дебика Фриго 2 и нямам проблеми откъм шумове и вибрации.