Лагери за хидравличната помпа.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Лагери за хидравличната помпа.

Мнениеот xaxobgcc » Чет 20 юли 2006 16:35

Колеги някой знае какви точно размери и марки са лагерите на хидравличната помпа. Ще си я правя вече сам. Ако някой има информация за лагерите на хидравличната помпа ще съм му много благодарен. Ако даде и адрес от каде да си ги купя в Пловдив.
А също така ако е ремонтирал и преди да каже някои тънкости.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Чет 20 юли 2006 21:16

Колега, сменях предния лагер, но размера не мога да ти кажа. Просто не си направих труда да го запиша някъде. Един приятел ми го даде, но мисля, че е стандартен размер и ще се намери лесно. Уви първо трябва да разглобиш помпата и свалиш лагера за да знаеш какво да купуваш. При мен беше изпаднала пластмасовата капачка на предния лагер, откъм шайбата и греста беше изчезнала, сепаратора на парчета и т.н. Добре, че се случи на 100 м от вкъщи след яко каране от морето. Задния лагер е потопен в хидравличното масло и преполагам, че деяни много. За смяната на лагерите най-големия зор е да свалиш зегерката на задната капачка на помпата. Зегерката е от доста яка стомана и трудно излиза. Махнеш ли я после няма проблем, нещата се виждат кое на къде излиза. Това до тук е за смяна на лагерите. Замерването на хлабините на помпата е по-тънка работа, но нямам никакви размери и допуски като информация.

Потребителски аватар
nikolay
Автомобил: VW Touran 2.0
Двигател: BMM 2007

Мнениеот nikolay » Пет 21 юли 2006 7:36

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 21 юли 2006 9:39

Лагера е 6203 ,струваше ми 12 лв на SKF.Ако си я правиш сам да знаеш има някой тънкости,дето трябва да знаеш за да не я изпочупиш!Инак не е кой знае каква философия. :wink: Ако те интересува питай!

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Пет 21 юли 2006 13:00

Мерси много колега. Като се имам свободно време се захващам. А някой да знае в Пловдив от каде да си купя лагера SKF? А другия лагер с какъв размер е?

Потребителски аватар
nikolay

Мнениеот nikolay » Пет 21 юли 2006 13:04

Ако те интересува питай

Мен ме интересува, ще съм ти благодарен да споделиш възловите моменти!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 21 юли 2006 13:35

Трябва ти една хубава скоба за да извадиш първо фланчето на което се държи ремъчната шайба,то просто е набито на оста няма шпонка или болт,да го държи.След това пристъпваш към отвряне на помпата,за тази цел оглеждаш внимателно задния краи на помпата,отстрани ще видиш отвор около 3мм,който завършва към зегерката която държи задния капак.Намираш си инструмент който да влиза в отвора,и като почукваш по него ще извадиш зегерката от канала.Като почнеш да отваряш капака на помпата внимавай как стой "статора" на помпата,запомни точното му положение защото иначе помпата няма да ти дава налягане ако го обърнеш!Като извадиш "статорчето "и :роторчето" с лопатките,пристъпваш към вадане на оста на помпата с дефектиралия лагер,трябват ти едни хубави зегер клещи за да извадиш зегерката отпред на помпата,ако не тръгне да излиза на ръка,можеш леко да почукваш по задния край на вала но не директно в/у него,а с парче алумин или бронз за да не подбиеш валчето!В общи линий е това,ако нещо не си разбрал питай :wink: Успех!!!

Потребителски аватар
nikolay

Мнениеот nikolay » Пет 21 юли 2006 14:37

Благодарско! :D

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Пон 31 юли 2006 14:58

Ако някой знае размера на другия лагер ще съм му много благодарен. Първия е 6203 а втория?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 31 юли 2006 18:59

Другото лагерче е "иглено" на корпуса му пише-TORR 8 BH-59.Незнам дали го продават по магазините.Ако ли не, ще ти се наложи да си търсиш задния капак с лагерчето.Аз моя капак го смених със друг втора ръка и досега съм доволен.Смяната се наложи защото някой преди мен се беше опитвал да прави помпата,и беше спукал задния капак и следтова решил че може да я залепи" с течен метал" или някакво подобно лепило! Пиши ако имаш проблем,а и да нямаш после сподели как си се справил.Успех!

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Пон 31 юли 2006 19:04

Ами значи аз занесах помпата да ми я ремонтират. И ми казаха че са сменили предното лагерче. Но вчера като я качих на канал и погледнах отдолу видях омасляване не от предната страна кадето е предния лагер а отзад. Възможно ли е "майсторите" да са ми прецакали нещо помпата?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 31 юли 2006 19:30

Така наизуст не мога да ти кажа ,но помпата се отваря първо отзад.А ти защо реши че ти е прецакан игления лагер?

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Пон 31 юли 2006 19:32

Ами тече ми отзад. А преди ми течеше от вала. Или пък да не би да не са я затворили добре?

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пон 31 юли 2006 19:43

Отзад на капака на помпата има О пръстен,най вероятно при свалянето или качването са го прецакали!Но за всеки случай избърши хубаво помпата и виж откъде се просмуква маслото.Ако е отстрани между корпуса на помпата и капачката е О пръстена,ако ли не следва друга капачка!

Потребителски аватар
xaxobgcc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xaxobgcc » Пон 31 юли 2006 19:46

А дали се продава само капачка? И кви пари е горе долу?

Върни се в “Passat”