Части за ходова част Б4-качествени-от къде

Техническа и сервизна информация за Passat
Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Части за ходова част Б4-качествени-от къде

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 12 дек 2010 11:08

Значи колеги историята е такава,карам Б4 комби 1.8 АБС мотор вече 2 години.За тия 2 години и завъртях 70 000 км.Тази пролет за пръв път правих предница-десен шарнир,2 тампона на макферсона,смених също и маншоните на рейката.От 10 дена усещам,че нещо поклопва и вчера на диагностика и познайте-същия шарнир и същите тампони са дали фира!Е и 1 външен накрайник,но аз знам в коя дупка го шибнах :D.Та питам от къде да си купувам части?Щото за мен не е нормално за 20 000 да заминат!Предните елементи ги купих от реномирана верига,на кутиите също бяха написани известни марки!

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Re: Части за ходова част Б4-качествени-от къде

Мнениеот I4o_naskov » Нед 12 дек 2010 16:23

Колега и аз за 2 години 2 пъти правя предница първия път дадох пари за скъпи части :не: уж скъпи хубави, ама уви една година и после пак същата работа,така че едвали ще се натъкнеш на добри части,а най интересното беше преди да почна да я правя си беше с оригиналните части- тампони биалетки и т.н. просто по здраво няма от оригинала - 15години каране в чужбина и за 1 година каране в Бг цялата предница дроп :horror: .

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 12 дек 2010 18:44

И мен ме интересува къде ги продават тея части. :lol:

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Нед 12 дек 2010 19:52

Гергин написа:И мен ме интересува къде ги продават тея части. :lol:

Аз също искам да знам къде се продават mhihi

Вариантите са два :
1 . Сервиз който дава гаранция . Излиза малко по скъпо но после знаеш , че следващите 6 месеца или година няма да го мислиш .
2 . Втора употреба .

А всъщност има и трети който е при официалният вностел на Фолксваген .

shimbi
Автомобил: джета 2012г
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shimbi » Нед 12 дек 2010 21:02

всяка година сменям тампоните на макфероните отгоре,уж лемфиордер ,уж усилени и все тая рябота.това на пасат Б4.А брат ми кара Б3 и до сега не ги е смениал за 2 години ,но и не чукат, за разлика от при мен.за около 10-15 000 километра се скапват това е положението.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Пон 13 дек 2010 0:01

shimbi написа:всяка година сменям тампоните на макфероните отгоре,уж лемфиордер ,уж усилени и все тая рябота.това на пасат Б4.А брат ми кара Б3 и до сега не ги е смениал за 2 години ,но и не чукат, за разлика от при мен.за около 10-15 000 километра се скапват това е положението.

viewtopic.php?f=6&t=216425
Ето ти, да видиш, че съм пич :lol: :lol:

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Сря 15 дек 2010 20:55

shimbi написа:всяка година сменям тампоните на макфероните отгоре,уж лемфиордер ,уж усилени и все тая рябота.това на пасат Б4.А брат ми кара Б3 и до сега не ги е смениал за 2 години ,но и не чукат, за разлика от при мен.за около 10-15 000 километра се скапват това е положението.

здравейте и от мен искам да ви кажа мен какво ме посъветва един майстор в пазарджик човека работи на стенд и така отидох и аз да се проверя понеже сложих нови гуми и се оказаха прословутите тампони и той ми каза тези тампони на Б4 ще гисменяш през 15-20000км ако искаш да ти сложа тампони от Б3 те са с пъти по голями и съответно по здрави и аз се съгласих но за целта се сменят и прожините с чашките отгоре защото последната намотка наоригиналните не пасва натампона от Б3 и само и това е разликата всичко си пасва даже предницата се вдигна с 2см но като видите един тампон на Б3 и един на наще онзи е двойно по голям и стабилен от нашите за сега съм навъртял 20-30000км и няма тропане няма нищо между другото поморгите като ходите за пружини аз от там си взех може да ви уверяват че тази операция е невазможна но става лично присъствах на трансвера нещо ако ви интересува по конкретно питайте

shimbi
Автомобил: джета 2012г
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shimbi » Сря 15 дек 2010 22:01

благодаря много и на Гергин и на Митачето,още на пролет ще направя варянта на Гергин.септември месец смених тампоните на макферсона и сега пак почуква отдясно.но зимата съм свикнал да не ремонтирам нищо...,на пролет ще сменяме,стягаме и гласим по колите.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 16 дек 2010 2:08

mitacee написа:

здравейте и от мен искам да ви кажа мен какво ме посъветва един майстор в пазарджик човека работи на стенд и така отидох и аз да се проверя понеже сложих нови гуми и се оказаха прословутите тампони и той ми каза тези тампони на Б4 ще гисменяш през 15-20000км ако искаш да ти сложа тампони от Б3 те са с пъти по голями и съответно по здрави и аз се съгласих но за целта се сменят и прожините с чашките отгоре защото последната намотка наоригиналните не пасва натампона от Б3 и само и това е разликата всичко си пасва даже предницата се вдигна с 2см но като видите един тампон на Б3 и един на наще онзи е двойно по голям и стабилен от нашите за сега съм навъртял 20-30000км и няма тропане няма нищо между другото поморгите като ходите за пружини аз от там си взех може да ви уверяват че тази операция е невазможна но става лично присъствах на трансвера нещо ако ви интересува по конкретно питайте

Да но предницата щръква, и возията е по-твърда :wink:
Имам и пасат г60 та още мин.година го пробвах това но не ме изкефи нещо.Причината е че на Г60то предницата е твърда а на моя В4 по-мека и като добавим по-високия център на тежестта стана отвратително за каране, хем люля хем поема твърдо неравностите .... :talk:
...а то става и без смяна на пружината, но се прави втулка, за да може лагерчето да лагерува, но както казах най добрия вариант е да се вземат макферсони+пружини и тогава тези яките тампони, а и така колата не се повдига :да:
М/у двата макферсона има разлика във височината на чашката дето ляга пржината :wink:

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Чет 16 дек 2010 18:16

JC написа:
mitacee написа:

Да но предницата щръква, и возията е по-твърда :wink:
Имам и пасат г60 та още мин.година го пробвах това но не ме изкефи нещо.Причината е че на Г60то предницата е твърда а на моя В4 по-мека и като добавим по-високия център на тежестта стана отвратително за каране, хем люля хем поема твърдо неравностите .... :talk:
...а то става и без смяна на пружината, но се прави втулка, за да може лагерчето да лагерува, но както казах най добрия вариант е да се вземат макферсони+пружини и тогава тези яките тампони, а и така колата не се повдига :да:
М/у двата макферсона има разлика във височината на чашката дето ляга пржината :wink:

честно да ти кажа не намирам голяма разлика по магистралата 160-170км съм вдигал и немърда незнам на този г60 да не са по твърди както казваш аз си взех от Б3седан и освен че се повдигна малко друга разлика не на мирам и се надявам и тампоните да карат повече

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 16 дек 2010 18:36

Здравейте пак!Още не съм сменил проблемните части,разпитвам тук-там за цени,марки и т.н.Та въпросът ми е друг-днес в поредния магазин,там има и сервиз,питам си аз за мойте неща и техника,който работи там ме пита как съм усетил,че Макферсоните са заминали.Казвам му,че съм гледал как вдигат колата на подемник и как мърдат нагоре-надолу целия възел,и луфта беше към 5-6 см.Тоя разправя,че така се не прави проверка за разбити тампони.По тоя начин всичко увисва,тампона се изхлузва и зарад това мърда. :screwy Та се чудя на кой да вярвам?Разбити ли са,не са ли?Иначе не усещам да чукат горе.Потракването и похлопването е долу.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 16 дек 2010 18:44

Прав е дето ти казал че така увисва целия възел и нищо не правиш. Честно казано не го знам точния начин за проверка, но щом го чуваш да чука лагерчето е заминало. Тампона може и да е здрав, но самото лагерче е аут. На Б4 е малкия тампон и лагерчето е отделно, т.е можеш да смениш само него.

Върни се в “Passat”