Верна ли е книгата?

Техническа и сервизна информация за Passat
abcd
Автомобил:
Двигател:

Верна ли е книгата?

Мнениеот abcd » Съб 22 юли 2006 17:14

На страица 173, фиг.130 от дебелата книга VW PASSAT е показано свързването на омметър за проверка на датчика за температурата на охлаждането. При мен - пассат 1992, ABS на посочените клеми няма никой. Показаниа имам на двете леви клеми ( ако сте застанали пред бронята). Дали е верна книгата или грешката е при мен?

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Съб 22 юли 2006 21:26

Ами май не е грешно в книгата
Виж как го дават в Autodata-та за ABS-a
Изображение
Номера на крачетата (3 и 1) ги пише на самата клема (не на датчика)

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 23 юли 2006 8:53

В книгата има много грешки така че е възможно и там да е сбъркано. Една от най-фрапантните и най-опасна грешка е посочването на неверни белези за зецепването на ангренажния ремък. Така че ако някой мисли да сменя ангренаж по нея да не го прави.

abcd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот abcd » Нед 23 юли 2006 13:47

Много благодарности за информациата. От нея рабрах, че трябва да се гледа номерациата на клемите, а не да се вярва на картинката.

Bobsun Passatov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Дебела книга

Мнениеот Bobsun Passatov » Нед 23 юли 2006 23:39

Бобсън Пассатов приветства всчки "Рассат"-аджии. Не мога да повярвам, че има грешки в дебелата книга за Пасата - (на нея е сниман един бял "Пасат" седан). Защо издават книги със значително голями грешки? Май само за пари. Но при възникване на техн.проблем, как да го решиш? Това означава, че при справка в книгата, информ.в нея е недостоверна. Какво да правим колеги? За най-дребното до майсторите ли да прибягваме? Незнам? Бобсън.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Дебела книга

Мнениеот Lisho » Пон 24 юли 2006 8:19

Bobsun Passatov написа:"....Защо издават книги със значително голями грешки? .....

Според мен проблемите идва от факта, че книгата е копие на руското издание.В руския "оригинал" http://volkswagen.msk.ru/vw_doc2/b3_88-96.zip има цяла глава за по-мощните мотори, a също така и за G60.Разбира се в BG превода ги няма тези глави, но за сметка на това се срещат обърнати "снимки с главата надолу" или огледални.При руснаците има една "национална черта". Като докопат нещо от някъде независимо за коя област се отнася го превеждат 1:1. А BG са на принципа "Е нали с нещо трябва да съм пред теб" т.е да зная повече.Може би издателят воден от тази максима е сметнал, че в BG колкото по малко знае навалицата толкова по-добре :roll: ...... за други :wink:

Върни се в “Passat”