Здравейте колеги,имам няколко проблема.Рових се с търсачката обаче или аз не намирам подобни бивши проблеми или няма.Така че реших да споделя и да помогнете ако можете,защото направо се побърквам за моя"красавчо"Passat 2E-sedan '94г.
Като ми го даокараха си беше със следните проблеми,който мислех че ще ги оправя ,но за сега нещо се оказват непосилни за мен ,поне за сега,обаче силно съм решил с ваша помощ,ако може да ги отстраня,та:
1.Пр.ляво стъко не се сваля,ще се побъркам защото е точно от моята страна-Ходих при майстори проверяваха бутона-не е от него,разглобиха буксата и мериха нещо,след което се оказа че моторчето е разглобено/счупено нещо и трябва да се смени моторчето с ел.блока който вървял с него заедно.Проверих в Ауто плюс и О'ужас 580 лв. и било комплект с механизма.Този приятел който ми докара колата споделих с него и след 2седмици ми се обади че ми е намерил само че от старата маска за 100лв.цял комплект-ЩЕ СТАНЕ ЛИ според вас????
2.На пр.лява врата има копче за ел. стъклото на пр.дясна врата.Та по някой път сваля и качва доста трудно,а по някой път отказва тотално,само се чува някво цъкане от вътре на вратата.Решали да си го дигна от дясната врата от копчето няма никакъв проблем,така че ако е проблема в копчето какво ще ме посъветвате и ако трябва да си го копувам то от къде мога да го закупя.
3.Копчето за ел.огледалата се е разбило вътре,отварях го няколко пъти и подреждах сферичките които дават контакт,след два три дена ,пак се скапфа ключа,така че трябва да го заменя с нов-ОТ КЪДЕ ДА ГО ЗАКУПЯ.
Ще съм благодарен на колегите който вземат компетентно мнение по мойте три проблемчета.
Пасат Б4 2Е-Ел.Стъкло и огледала
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Пасат Б4 2Е-Ел.Стъкло и огледала
Последна промяна от MITKO_DVD на Сря 17 окт 2012 9:28, променено общо 1 път.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Бате , не искам да те апострофирам или да правя оффтопици , ама само като чуя как се казва човека - дето ги намира тези части и цените ( не че Юнито не режат глави) от собствен опит знам, че това идва директно от Западна Турция..
разбира се, и те са оригинални, защото наистина няма аналози по белия свят

- MITKO_DVD
- Контакти:
karucaria написа:Бате, от собствен опит знам, че подобни извънземни за намиране части можеш да потърсиш (цените са много сносни) на адрес ул.Цар Симеон 133 а пича се казва Фираз. Пича има огромен склад а и може да намира нови оригинални части за 1/3 та от цената в Юнито
Мерси Бате ще се отбия на този адрес към края на седмицата щото тогава съм свободен и ще пиша.Благодаря.

- КаруЦаря
- Автомобил:
- Двигател:
Juve, момчето не е турчин ,а е арабин и ми го препоръча мой близък приятел собственик на голяма рентакарска фирма.Като закъса за части тича при него ,а в автопарка му има и мерцедеси и пасати и голфове и японски коли.До колкото разбрах момчето има връзка с вносителите на части от Германия и ползва много голяма отстъпка. Частите в никакъв случай не са турски.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Дано да си прав , не исках да прозвучи че правиш реклама за някаква изгода, обаче.. знаеш как е при ментетата - никъде не пише на тях : Това е менте! и както се казва в Джамбазката Билия : По цените им ще ги познаеш....
Защото ще се съгласиш и ти , че ако частите му са напълно оригинални , а цените 1/3 , то досега да е отворил верига магазини поне колкото Auto + и да е ударил Юнито в земята......

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
за стъклоповдигача
Ясен ми е проблема с стъклоповдигачите.
Първо блокчето за управлението е на куплунг към моторчето.В него има платка която се вади силово и се презапояват спойките и ако няма ефект търси ново ,моторчето може да е блокирало -разглобява се почиства се и може да тръгне.
По този начин реших проблема с задна лява врата, а предната работи когато си поиска, понякога си сваля стъклото без да съм пипал нищо...Лошото на втората употреба е че дефекта се появява няколко дни след монтажа...
Първо блокчето за управлението е на куплунг към моторчето.В него има платка която се вади силово и се презапояват спойките и ако няма ефект търси ново ,моторчето може да е блокирало -разглобява се почиства се и може да тръгне.
По този начин реших проблема с задна лява врата, а предната работи когато си поиска, понякога си сваля стъклото без да съм пипал нищо...Лошото на втората употреба е че дефекта се появява няколко дни след монтажа...
- MITKO_DVD
- Контакти:
КаруЦаря написа:Телефона на Фираз е 0889648383. Направо може да го питаш дали може да ги намери нщата и да не се разкарваш.
Бате ходих там,но частите са само втора ръка,но няма проблем по принцип,само че нямаше нищо което ми трябваше.Дадох му телефона си и каза че ще се обади.остава само да чака ме.