Здравейте,
Карам Пасат Б4 1995г 1.8 МИ ABS. Имам колата от около година. Преди това карах Пасат Б3 1988 пак 1.8 МИ. Прави ми впечатление че Б4-ката е много по шумна. Ама много. Особенно след 100км дори и на 5-а предавка. Освен това като работи на място откъм аспуха се чува нещо като пърпорене. Ходих при едни майстори – гледаха я и казаха че от никъде не испуска системата. Аз също съм я качвал на канал и не видях да има проблем по тръбите или гърнетата. Та въпроса ми е знае ли някой какъв може да е проблема.
Шумен автомобил при здрави гърнета
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
И мoята е така! След 130 - 140 обаче изчезва. Някъде из форума обаче четох , че било характерно за модела 

Последна промяна от Geleto на Вто 25 юли 2006 6:30, променено общо 1 път.
Може би някои от гърнетата на ауспуха са слагани в БГ. Помня, че като купих Пасата'95 мъркаше като коте. После смених катализатора с резонаторно гърне и в резултат шумът се вдигна чуствително. Преди няколко месеца смених задните две гърнета, с което напрактика всичко след меката връзка е родно производство. Ефекта е както го описваш: колата е много шумна и се чува пърпорене на място все едно изпуска от някъде. Явно от гърнетате е. Българските са с доста спестен труд и материали, но пък затова са и по-евтини.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
B4/101 написа:Може би някои от гърнетата на ауспуха са слагани в БГ. Помня, че като купих Пасата'95 мъркаше като коте. После смених катализатора с резонаторно гърне и в резултат шумът се вдигна чуствително. Преди няколко месеца смених задните две гърнета, с което напрактика всичко след меката връзка е родно производство. Ефекта е както го описваш: колата е много шумна и се чува пърпорене на място все едно изпуска от някъде. Явно от гърнетате е. Българските са с доста спестен труд и материали, но пък затова са и по-евтини.
Колега извинявай че се намесвам,но може и да си прав,обаче моят Пасат ми го вкараха от Австрия на 107 хил.реални кил. и работи по същия начин,все едно има ремус.А от долу е ток

- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: