:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Много сериозен проблем с пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Konstantinov
Автомобил:
Двигател:

Много сериозен проблем с пасат б5

Мнениеот Konstantinov » Сря 04 яну 2012 18:30

Колеги здравей.Проблема ми е следният карам я до 1800 оборота няма проблем почвам да я карам извън града с 130 140 и след 20 км светка лампата, че е прегряла спирам дигам капака в казанчето няма никой отварям капачката антифриза се връща но не точно целият карам я с 80 90 не го гълта но след 100 км от мах е почти мин ходих в доста сервизи радиатора е нов на година е само с антифриз по каталог е каран термостат сменен всичко препипано няма течове по маркучи замерен е в сервиза и гарантират,че няма газове в охладителната система и не е глава или гарнитура.Смених и капачката не е гледаха водна помпа не е маркучите не са запушени а забравих да спомена,че като се кара по здраво и маркучите направо стават два пати по големи на камък и като отвориш капачката всичко се нормализира а не е от нея сменявана е.Досега сте ми помагали много дано и сега да е така. :):):)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Много сериозен проблем с пасат б5

Мнениеот zfa159 » Сря 04 яну 2012 18:47

Г-ра на главата ;)
Щом си надува маркучите доста,сигурен белег.
Това с тестовете за газове е относително,редовно не показва правилно,особено ако си с дизелче и наскоро така гледаха един голф в 2 сервиза с тестерчета (лакмус) и показа,че няма проблем,ама се оказа,че точно г-ра на главата е проблема,като я отхлупиха после.
Все пак не е зле да се види,да се свалят свещите,да се види какво гори и как го гори (антифриза почиства цилидъра и вътре е лъскаво всичко,както и свещта е бяла) ;)
Ако пък имаш газова,може да влиза газ през изпарителя в охл. с-ма и така да се получава същата работа,трябва и това да се види,но не си споменал с какъв мотор си.
Ако си пък V-образен,ще правиш и двете глави...
:beer

valioradi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valioradi » Сря 04 яну 2012 18:53

Чувал съм че надува ли маркучите главата долуууууууууууууууууу scare

Konstantinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Konstantinov » Сря 04 яну 2012 18:59

АФн 1.9тди 110коня мерси много колега, ми ще я карам да и сменяват гарнитурата и ще пиша че така направо не се търпи.Дано всичко се оправи. :) :beer

Върни се в “Passat”