Замасяване на Б5 - РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Замасяване на Б5 - РЕШЕНО

Мнениеот feikot » Нед 26 дек 2010 18:40

Здравейте колеги,след като ми горя няколко пъти предпазителя,за левите габарити (отпред и отзад) днес,като излизах от гаража баща ми ми каза,че като натисна спирачката и светва габарита отпред :screwy В една друга тема писах,че ми мига лампата за подгрев и изписа нещо на италиански на ФИС-а.Дайде някакво мнение,замасява ли някъде или това е нещо друго ?

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Re: Замасяване на Б5

Мнениеот plkochev » Нед 26 дек 2010 22:22

Провери си масата(-) на стоповете, някъде се губи според мен.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 29 дек 2010 15:04

В крайна сметка,някой не се ли е сблъсквал с този проблем ?

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Чет 30 дек 2010 10:36

Колега провери масата между двигателя и шасито/купето/,и към стопове,фарове,мигачи.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 31 дек 2010 13:21

Погледнах ги,всичко изглеждаше наред,обаче открих друг проблем.Като включа фаровете и ми светват и стоповете + третия стоп на комбито(спирачния индикатор,не габарита).Като натисна спирачка,светят малко по силно.Мигаше ми лампата,докато не изкарах копчето за фаровете да му видя буксата да не е дала фира нещо,лампата спря да мига,но стоповете си светеха .... Стоп машинка ?

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пет 31 дек 2010 15:07

feikot написа:Погледнах ги,всичко изглеждаше наред,обаче открих друг проблем.Като включа фаровете и ми светват и стоповете + третия стоп на комбито(спирачния индикатор,не габарита).Като натисна спирачка,светят малко по силно.Мигаше ми лампата,докато не изкарах копчето за фаровете да му видя буксата да не е дала фира нещо,лампата спря да мига,но стоповете си светеха .... Стоп машинка ?

Провери кабелите между купето и багажника да не са с прокъсана изолация от огъването и от там да идва проблемът. Провери и точките за замасяване по колата - може да има нещо откачено. Успех!

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 31 дек 2010 19:13

Колега свали си ключа на фаровете, разглоби го и почисти металните пластини, които контактуват.Но задължително ключа трябвя дя се разглоби хубаво, за да се стигне до контактните пластини.Ключа се сваля като се натисние навътре врътката и се завърти, мисля че беше надясно, но не съм сигурен, за да се освободят щипките които го държат, после се маха буксата и си готов с демонтажа.Много вероятно е проблема с габаритите да е от ключа, защото на него са разделени така преден и заден ляв са на едно краче, преден и заден десен са на друго.Дори и да не се оправи проблема, поне ще си изчистиш хубаво ключа, защото няма да ти казвам колко прахоляк се натрупва по него с годините.Иначе имаше много хубава тема, за неработищи габарити, в която беше описано и почистването на ключа, може да се пробваш да я намериш с търсачката.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Пет 31 дек 2010 19:34

Мерси,между другото го свалях и този ключ да видя дали в него е проблема,като го извадих спря да мига лампата за свещите,но не спряха да светят спирачките.Ще го почистя утре да видя и това дали е решение.Весело посрещане

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Пет 31 дек 2010 19:53

Но най-важното е като свалиш ключа е да му махнеш пластмасовия кожух и да стигнеш да контактните пластини, не си спомням точно как беше разглобяването, че го правих преди повече от година, но не беше чак толкова голяма философия, само да не се изплашиш, а смело разглобявай, ключа е разглобяем.Весело посрещане.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 01 яну 2011 18:04

Разглобих ключа,елементарно е,но направих грешката да го облея с контактен спрей,сега като включа фаровете и почва да пуши,което предполагам като се изпари спрея ще спре.Имаше отначало малък проблем с дясната верига,не правеше хубав контакт,но се оправи.Обаче е ясно-не е от ключа проблема,а най-вероятно е от въпросната стоп машинка.Пускам фаровете,минава да речем 2 мин,сигнализира и почва да мига,спирам фаровете,натискам спирачката и спира да мига лампата.Най-интересното е,че освен че ми светят спирачките с фаровете,ами като натисна спирачка и левия габарит свети,даже си личи,че започва да свети по-силно. :screwy

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Съб 01 яну 2011 20:14

plkochev написа:Провери си масата(-) на стоповете, някъде се губи според мен.

petkow написа:Колега провери масата между двигателя и шасито/купето/,и към стопове,фарове,мигачи.

Тук е отговора на въпроса ти.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Съб 01 яну 2011 22:08

Ама проврих ги,кажете къде са въпросните места,да не изпускам някое ?

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 12 яну 2011 16:22

Проблема е решен :drunk :drunk :drunk и което е най-смешно,но пък и логично се оказа най-простото решение и разбира се както стават великите открития-стана случайно.Няма да разказвам как,просто резултата е - на крушката за спирачка/габарит вътре между двете жички се е получил нагар и са се замасили,така като натисна спирачката и ми връща ток в габарита.За това и ми свети предния габарит...омръзна ми от боклуци...както и да е,проблема решен.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Re: Замасяване на Б5 - РЕШЕНО

Мнениеот plkochev » Сря 12 яну 2011 22:32

:beer Това е тема с въпрос и отговор браво :applause: , а не само въпрос и после да се чудиш как се е решил проблема :screwy

Върни се в “Passat”