климатик
климатик
Здравейте колеги,имам въпрос относно климатика. Всеки път,като се пуска климатика ли трябва да се върти перката на климатика,защото днес,като го включих,не се въртеше,а досега винаги се е включвала .Двигателя ми е adr.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: климатик
При положителни температури-да, но мисля, че компресора под 5 градуса не тръгва та от там и перката не завърта 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: климатик
Какво е състоянието на климатика се проверява при поне 20-тина градуса околна температура,защото иначе фреона не поддържа достатъчно налягане за да се види какво се случва с компресора,каква температура вее,достатъчно ли е охлаждането от перката,дали тя работи и на 2-те си степени според наляганията на фреона и т.н.
За Пасат В5 , В5.5 и В6 е много много препоръчително да се прави профилактика всяка година,защото имат проблеми и с перките и с компресорите и с какво ли не още по климатиците,а компресори за тях в България се намират трудно и са безумно скъпи...

За Пасат В5 , В5.5 и В6 е много много препоръчително да се прави профилактика всяка година,защото имат проблеми и с перките и с компресорите и с какво ли не още по климатиците,а компресори за тях в България се намират трудно и са безумно скъпи...