Честита Нова Година на всички!
От близо месец при запалване се чуваше стържеш звук от към пистовият ремък.След свалянето му и този на водната помпа и след звъртане на ръка на всяка от ролките се чуваше нещо като хъркане от водната помпа. Майсторът ми каза ,че е на път да здаде багажа и е препоръчително да се смени заедно с ремъците. Така и направихме, но в последствие при запалване пак се чуваше лек стържещ звук (доста по-слаб от преди подмяната),който след няколко минути работа на празен ход изчезва, а майстора ми каза ,че това е от лагер на генератора и да не се притеснявам и да карам за сега така.
Наистина ли това е проблема ?
Шум от към пистовият ремък VW Passat B4
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Шум от към пистовият ремък VW B4
Без да се види(чуе) не може да ти се даде точен отговор!
Звука може да е и от обтяжната ролка на пистовия ремък,лагер на компресора(ако има такъв компресор)....

Re: Шум от към пистовият ремък VW Passat B4
Понякога при мен се чува шум от ремъка-пистовия .... и след минута две отихва...
Не свири както като е хлабав ,но .... щом всичко сте сменили по ангренажа, за др не се сещам то и няма, най вероятно е от ремъка
Не свири както като е хлабав ,но .... щом всичко сте сменили по ангренажа, за др не се сещам то и няма, най вероятно е от ремъка