Фаровете на Б4 много по добре ли светят от свещите на Б3?

Техническа и сервизна информация за Passat
aleahim_a
Автомобил:
Двигател:

Фаровете на Б4 много по добре ли светят от свещите на Б3?

Мнениеот aleahim_a » Вто 07 дек 2010 7:41

Колеги. Много рових по форума обаче освен. За ХЕЛЛА със страшна цена друга идея не се сетих.

Някой има ли впечетления да е сравнявал фабричните на б3 ио б4 защото ако светат по добре ще преправя маската. гледах и от други медели коли ама опира в радиатора а б4 е със същите радиатри и би трябвало да стават. Само ме интересува чувствителна ли е разликата към по-добре или и двата пасата не светят (за б3 съ сигурен, въпреки че е уникална машина)

Благодаря предварително. :beer

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Re: Фаровете на Б4 много по добре ли светят от свещите на Б3?

Мнениеот vanko_VW » Вто 07 дек 2010 8:25

моето мнение,че на Б3 са по добри от Б4
карал съм Б3 и да ти кажа съм много по доволен от тези който има Б4-та ми сега

може би проблема е в това,че на Б4-та са ми попрецакани рефлекторите :screwy

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 07 дек 2010 8:27

Колега много е относително всеки който ми е виждал колата на тъмно ме е питал кво си правил че свети толкова mhihi
Колата е без ксенон :!:
В3 със фарове Hella ( щот има и депо ) във перфектно състояние стандартни + релета на фаровете + хубави крушки това е тайната на светещите фарове за В3 :wink:

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Вто 07 дек 2010 9:05

По принцип фаровете на Б3 - ката с по голям рефлектор . Теоретично би трябвало да светя и по добре . Всичко това обаче е много относително , зависи състоянието на рефлектора , стъклото , реглажът на самите фарове .

п.п. Аз си взех фарове с лупи за Б4 - ката . Другата седмица ще ги монтирам и ще пиша отзиви .

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 07 дек 2010 9:53

aleahim_a написа:Колеги. Много рових по форума обаче освен. За ХЕЛЛА със страшна цена друга идея не се сетих.

Някой има ли впечетления да е сравнявал фабричните на б3 ио б4 защото ако светат по добре ще преправя маската. гледах и от други медели коли ама опира в радиатора а б4 е със същите радиатри и би трябвало да стават. Само ме интересува чувствителна ли е разликата към по-добре или и двата пасата не светят (за б3 съ сигурен, въпреки че е уникална машина)

Благодаря предварително. :beer

Колега, въпроса ти просто е некоректно зададен. Имам Б3 и без да съм карал Б4 смело ще заявя че по-добре светят фаровете на по-поддържания автомобил имайки предвид годините на двата модела. Ти от някакво сравнение на Б3 и Б4 вмъкваш и фарове Хела. И на Мерцедес да сложиш 10 ватови руски крушки ще светят по-зле от на Б3.
Колегата по-горе ти е обяснил доста коректно. Ако от както е произведен автомобила не са чистени поне рефлекторите, или не са сменяни крушки и т.н. нормално е да не светят.
Давам за пример че сложих нови фарове и без да са Хела с чистички и неолющени рефлектори и всичко просветна.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 07 дек 2010 10:05

не на последно място слагаме и реглажа на фаровете, всеки е спец да си прави сам фаровете, ама какви бози са ми идвали в сервиза и човека вика ми светят си добре ама май може малко да се пипне, като си тръгне и на другия ден и идва и вика "абе аз не съм имал фарове бе"
Регулирай си фаровете, виж рефлекторите в какво състояние са,и т.н
Само с челния панел няма да минеш...

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Вто 07 дек 2010 10:19

Хелла на Б4 свети в пъти по-добре от хела на Б3, (вкл и двусекционната хела :? .) Говорим за абсолютно здрави фарове, без релета и т.н. - както си е излязла от завода. И го признавам с малко нежелание :?

passenger написа: Ако от както е произведен автомобила не са чистени поне рефлекторите, или не са сменяни крушки(!!!) и т.н. нормално е да не светят.
Давам за пример че сложих нови фарове и без да са Хела с чистички и неолющени рефлектори и всичко просветна.

ако на един фар се налага да чистиш рефлектор, значи работата е много зле :!:

освен хелла, добре светят и тези на бош на валео и т.н.(т.е. все истински фарове дето са цифра). Ако си сложил депо да речем, щото е много вероятно понеже виждам че основно за таб е възрастта, не марката, и си мислиш че светят, незнам какви(в какво състояние) са ти били старите?

stefan_gb1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefan_gb1 » Вто 07 дек 2010 21:14

Запазени фарове на В4 и без релета светят повече от задоволително , освен фара и крушката има значение. За тези продавани в България няма смисъл да говоря.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 07 дек 2010 22:46

Странно! Аз съм изправен пред същата дилема. Всъщност не точно същата но подобна. Аз се чудя дали да накълцам маската и да монтирам фарове от Б4 заради това че са с две секции - така хем ксенон на късата, хем ДРЛ на дългата, дори взех един фар от МиткоДВД за проба и установявам, че кълцането няма да е толкова много. Поживьом увидим обаче

bat_zlat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bat_zlat » Пон 27 дек 2010 12:26

znainainai написа:Колега много е относително всеки който ми е виждал колата на тъмно ме е питал кво си правил че свети толкова mhihi
Колата е без ксенон :!:
В3 със фарове Hella ( щот има и депо ) във перфектно състояние стандартни + релета на фаровете + хубави крушки това е тайната на светещите фарове за В3 :wink:

А колега, тая работа с релетата как по-точно подобрява фаровете? И как се свързват, всеки фар със собствено реле или?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 27 дек 2010 13:40

Пуканки, кафе и сандвичи за 2 дни -> Търсачка -> 'Подобряване работоспобността на фаровете' -> четене поне 2 дни! mhihi mhihi

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Пон 27 дек 2010 21:41

К.Одаджийски написа:Странно! Аз съм изправен пред същата дилема. Всъщност не точно същата но подобна. Аз се чудя дали да накълцам маската и да монтирам фарове от Б4 заради това че са с две секции - така хем ксенон на късата, хем ДРЛ на дългата, дори взех един фар от МиткоДВД за проба и установявам, че кълцането няма да е толкова много. Поживьом увидим обаче

Като стана въпрос за кълцане , вчера разхождайки се в град Казрънлък видях една Б3 - ка с изцло променена предница . Маската около фаровете , самите фарове и предната броня бяха заменени с ръчно правени (според мен ) а вместо къси , дълги и халогени бяха монтирани отделни лупи .

п.п. За съжаление нямах с какво да я снимам но колегите от Казанлък могат да го направят .

Потребителски аватар
darsiman
Автомобил: VW PASSAT 1.8
Двигател: ABS 1992

Мнениеот darsiman » Пон 27 дек 2010 23:24

да не е този

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 28 дек 2010 8:51

Тъй като съм силно ограничен в бюджета чак като тоя пасат няма как да стане щото фаровете му са поне 3-400 лева, но иначе е станал добре. След обяд ще има свободен гараж топъл и ще ида малко с маската и фара от Б4 да пробвам какво ще стане.

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Вто 28 дек 2010 9:18

darsiman написа:да не е този

Да точно този е :да:
Меси за снимката .

Върни се в “Passat”