Провлем със спирачките на Passat B 5.5 -2002 1.8T

Техническа и сервизна информация за Passat
huseto
Автомобил:
Двигател:

Провлем със спирачките на Passat B 5.5 -2002 1.8T

Мнениеот huseto » Чет 30 дек 2010 8:39

Колеги ,моля помогнете!Сервото на колата ми се пълни с вода.Зимата при минусови температури сервото замръзва и нямам спирачки.Вях в сервиза на VW в София,но не ми решиха проблема.Моля,помогнете!

Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Re: Провлем със спирачките на Passat B 5.5 -2002 1.8T

Мнениеот ziatev » Чет 30 дек 2010 9:14

Имаш задръстени тръбички за отвеждане на водата.Намират се в отсека при акумулатора.
Има такава тема със сигурност.Успех! heavy metal zork

Потребителски аватар
gazar4eto_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gazar4eto_87 » Чет 30 дек 2010 9:18

Колега миналата година минах през този проблем значи под акумулатора и сервото има два отвора чистиш ги тях понеже се пълнят с боклуци листа и всякакви други,за да може да се стича водата и предполагам ще трябва да смениш и сервото моето поне беше заминало след като замръзва няколко пъти не е скъпо около 100-120 лева от морга и си решаваш проблема.На мен ми казваха смени спирачна течност смени това смени онова но оправянето е само с друго серво.Поздрави и дано бързо си решиш проблема.

huseto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот huseto » Чет 30 дек 2010 14:52

Благодаря за съвета.Ще направя тези неща.

ZanderBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZanderBG » Пон 03 яну 2011 13:34

и аз така... даже едни "професори" ми обясняваха, как ми отказали спирачките, щото спирачната течност не била сменяна :mrgreen: Колата беше на 5г... Мина ми тогава през акъла, че ме бъзикат нещо (сменил съм 2 други коли от 0км до 100+ хиляди по за 5-6 години и не са ми замръзвали спирачките... Карал съм и няколко на много по 5 години (надали някой им беше сменял сп. течност), но и с тях не ми се е случвало такова чудо... Та тогава като смених, изкара още две години преди да сменя сервото - спираше си колата, но като загасиш, вакума изчезваше веднага и ако не си дръпнал ръчната, като натиснеш съединителя да запалиш и тя тръгваше, а сп. педал на "кокал" :Mr Green Fun

То и спирачната течност си трябва да се сменя на няколко години, но не за да не замръзва, а за де не корозира системата...

Цялата работа е, че малоумниците от ФВ са сложили едни тапи дето са напълно излишни на тоя "леген" под предния джам...

Върни се в “Passat”