Тръгвам си от работа днес, изминавам около километър и изведнъж от корпуса зад волана където се намират лостовете за мигачите и чистачките започва да излиза сивкав дим и да мирише на бакелит.Спирам,свалям долната част на корпуса,оглеждам внимателно,всичко си е ОК и тъй като валеше не ми се вадеха буксите и си продължих.Това ми се случи и преди оклко година,но и тогава нищо не открих.
Някой има ли идея от какво можеда се е получило?
Дим от таблото?
- Ilia Pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
a
Последна промяна от Ilia Pavlov на Чет 01 ное 2007 20:33, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ilia Pavlov написа:Както се сещам от твоите обяснения този дим е от моментно късо съединение от метални стърготини получили се от триенето на пластината за захранването на клаксона с месинговия обръч пресован на волана. От триенето се отделят стърготини и се наслагват и когато стигнат до корпус (гаиката на волана или нещо друго метално) се получава моментно късо съединение докато изгорят старготините. Димът е от горенето.
неема такова нещо колега

- pasatronic
- Автомобил:
- Двигател:
- pasatronic
- Автомобил:
- Двигател:
i az da vi pitam
Dobry den mom4eta
az sym mlada shofiorka na 16godi6no pasat4e i imah sy6tiq problem..
edin den se slu4i taka che zapo4na da izliza dim ot tam kydeto se vkliu4vat gabaritnite svetlini
kakto i da e pribrahme se jivi i zdravi i v4era pak iskah da izlqza s kolata i dokato q zapalaq pak taka zapushi...
Daite mi syvet molq vi

edin den se slu4i taka che zapo4na da izliza dim ot tam kydeto se vkliu4vat gabaritnite svetlini
kakto i da e pribrahme se jivi i zdravi i v4era pak iskah da izlqza s kolata i dokato q zapalaq pak taka zapushi...
Daite mi syvet molq vi

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
Re: i az da vi pitam
BacuTy написа:Daite mi syvet molq vi![]()
пиши на кирилица като за начало

DragoGT написа:BacuTy написа:Daite mi syvet molq vi![]()
пиши на кирилица като за начало
чатърски навици съжалявам но... все пак по темата... ?:)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
BacuTy написа:16godi6no pasat4e i imah sy6tiq problem..
zapushi...
Daite mi syvet molq vi![]()
Давай Скайп адрес

Майтап

Най вероятно се касае за омекнали и окислени пластини на контактите вътре, в ключето. Сваля се лесно, не е проблем и да се отвори, но все пак... не, че и жена не може да го направи, но дали ще се навиеш... Почиства се старателно и ако не са много нагорели пластинките, може и да стане... Иначе... по добре нов, но трябва да се пазиш от ментета, щото като мине от там тока... да не търсиш пожарогасител

Нямам представа от цена...