Здравейте,
Възникна един проблем при моя автомобил. След известно време на работа от климатроника започна да излиза пара и при по-рязък завой плисна 2 пъти течност при педалите, мисля че беше вода , нямаше мирис и не лепнеше. Познати ми казаха че това се дължи на запушена отточна тръба в повечето случаи. Та въпросът ми е дали е така и къде точно се намира тази тръба за да я почистя. Автомобилът е VW Passat B5.5 AVF двигател.
пасат б5.5 отточна тръба на климатроника
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Re: Отточна тръба на пасат б5.5
Дупките са 2 . Едната е под акумулатора а другата под сервото. На дупките има гумени маншони...направо ги изхвърли, Като чистиш бръкни с една тел под кутията на компа...там се събира много гадост 
Обърках се и ще помоля модераторите да ми изтрият мнението, защото не е по темата. Сам опитах но не успях.
Благодаря!

Обърках се и ще помоля модераторите да ми изтрият мнението, защото не е по темата. Сам опитах но не успях.
Благодаря!
Последна промяна от drago_tr на Пон 16 юни 2014 16:33, променено общо 1 път.
Колегата пита за "дренажа" на климатроника ,като свалиш жабката на таблото и погледнеш в ляво ще видиш едно като пластмасова фуния завкрепено на между пода на колата и кутията на климатроника.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: B5.5 AVF 2003
Ок ще го пробвам по-късно и ще пиша какво е станало.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: пасат б5.5 отточна тръба на климатроника
Като разглобиш там, направи следното - вземи примерно една телчица или нещо подобно и почисти отвора,който е на самата кутия на климатроника (една тънка тръба,която влиза в тази фуния от снимката). Обикновено там се запушват. Ако там е ок, виж да не е запушен дренажа надолу - там, където влиза фунията - гумен маншон.

Според мен пък не е дренажа на климатика. Не виждам как ще избие при педалите. Ако тече от него ще е в краката на пасажера. А и тази пара по какъв повод ще се появи от дренажа.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Веднага ще ти обясня :)
Когато се запуши дренажа, се пълни с вода кутията при изпарителя. Тя е цяла отдолу (като ваничка) и не може да протече при краката на пасажера (ако се запуши тънката тръбичка преди фунията, иначе може) и водата в даден момент прелива към клапите, защото там е по-ниско, от колкото към вентилатора. Попадне ли там, тече от ляво при педалите, защото там най-ниската точка са въздуховодите за краката и при завиване, водата се изплисква право към тях. А парата - тя се получава, когато водата залее отделението с клапите и стигне до радиатора на парното, който по една случайност е горещ и изпарява водата. Този ефект ми е много добре познат и при отпушването на дренажа, ще изтече поне 0.5Л вода.

Когато се запуши дренажа, се пълни с вода кутията при изпарителя. Тя е цяла отдолу (като ваничка) и не може да протече при краката на пасажера (ако се запуши тънката тръбичка преди фунията, иначе може) и водата в даден момент прелива към клапите, защото там е по-ниско, от колкото към вентилатора. Попадне ли там, тече от ляво при педалите, защото там най-ниската точка са въздуховодите за краката и при завиване, водата се изплисква право към тях. А парата - тя се получава, когато водата залее отделението с клапите и стигне до радиатора на парното, който по една случайност е горещ и изпарява водата. Този ефект ми е много добре познат и при отпушването на дренажа, ще изтече поне 0.5Л вода.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:

Неговите насоки са много важни и полезни
- Lonely-Wolf
- Автомобил:
- Двигател:
Мда и при мен излизаше пара и благодарение на гурото на климатиците вече не излиза 

-
Жабката я свалих , но се притеснявам тая тапицерия и ватата под нея как да я надигна , да не стане после да не пасне?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Вдигай смело, всичко си става ок.За да ти е по-лесно, може да свалиш пластмасовия капак след прага при дясната врата - застъпва ватата и ти ограничава мястото за действие. Мисля, че се крепеше на един болт под едно пластмасово капаче. Не я дърпай много,за да не се скъса - при нормални обстоятелства, си се мести без нужда от голям зор, стига да е освободена отвсякъде.

-
тоя пластмасов капак до прага има едно винтче под капаче , обаче се държи и на друг винт , който доколкото видях няма външна дупка. И другата врътка , този дренаж има някакъв пръстен долу , незнам от какъв материал е ,но е нещо като лепкав дунапрен трябва да се скъса май?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Капака е на болтче в долния край, в горния няма болтче - там е като щипка - дърпаш капака нагоре към таблото и той се откача....или пък настрни се дърпаше..не помня,ама се дърпаше на някъде.
Лепкавия дунапрен не го късай, може да се отдели и без да се къса, ама внимателно.

Лепкавия дунапрен не го късай, може да се отдели и без да се къса, ама внимателно.