презареждане

Техническа и сервизна информация за Passat
arso
Автомобил:
Двигател:

презареждане

Мнениеот arso » Чет 06 яну 2011 18:12

Здравей те! При мен се оказа следния проблем на изхода на алтернатора напрежението ми е около 20V. Колата е Пасат 2000i 115к.с. Ако някой има идея от къде е проблема, ще съм му благодарен ако го сподели.

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: презареждане

Мнениеот vaso18 » Чет 06 яну 2011 18:16

най вероятно от реле регулатора който се намира на самия генератор
ноо 20волта ми се вижда доста висока стойност :screwy :screwy

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 06 яну 2011 18:18

Измери пак с друг уред.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 06 яну 2011 18:19

Ако не отстраниш проблема веднага рискуваш най-малкото да си хвърлиш акумулатора защото се изпарява съдържанието му.Или по лошо да гръмне и да нарани някой или да има сериозни щети по колата ти :idea:

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 06 яну 2011 18:20

arso написа:Здравей те! При мен се оказа следния проблем на изхода на алтернатора напрежението ми е около 20V. Колата е Пасат 2000i 115к.с. Ако някой има идея от къде е проблема, ще съм му благодарен ако го сподели.

Това да не го мериш без Акумулатор? :roll: Ако е със ,вероятно се е скапал Регулатора!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 06 яну 2011 18:32

golfmk1 написа:Ако не отстраниш проблема веднага рискуваш най-малкото да си хвърлиш акумулатора защото се изпарява съдържанието му.Или по лошо да гръмне и да нарани някой или да има сериозни щети по колата ти :idea:

Напълно правилно, минах по тоя път! Докато караш колата до майстора включвай всичко възможно дето свети по колата, за да може да черпи енергията която е в повече в акумулатора, и аз имах подобна случка, даже паднаха лепенките на аку-ра, когато ме видя майстора се изплаши! Но имах късмет! Като се има на предвид че минах 30 км. с кипящ аку-тор :horror: :screwy Но се оправиха нещата! Не отлагай тоя процес, че ако гръмне в колата, шЪ стане Орлявица!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 06 яну 2011 18:46

IceHeart написа:
golfmk1 написа:Ако не отстраниш проблема веднага рискуваш най-малкото да си хвърлиш акумулатора защото се изпарява съдържанието му.Или по лошо да гръмне и да нарани някой или да има сериозни щети по колата ти :idea:

Напълно правилно, минах по тоя път! Докато караш колата до майстора включвай всичко възможно дето свети по колата, за да може да черпи енергията която е в повече в акумулатора, и аз имах подобна случка, даже паднаха лепенките на аку-ра, когато ме видя майстора се изплаши! Но имах късмет! Като се има на предвид че минах 30 км. с кипящ аку-тор :horror: :screwy Но се оправиха нещата! Не отлагай тоя процес, че ако гръмне в колата, шЪ стане Орлявица!

Можело е да изключиш буксата за възбуждането на Алтернатора, и да се дотътриш само на Акумулатор! :idea:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 06 яну 2011 18:48

pas1.8mi написа:
IceHeart написа:
golfmk1 написа:

Можело е да изключиш буксата за възбуждането на Алтернатора, и да се дотътриш само на Акумулатор! :idea:

Виж за това не съм се сетил! ДОбре че го каза, :bowdown Но предпочитам да не ми се случва пак! Че като се сетя как съм се прибирал :horror:

arso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот arso » Чет 06 яну 2011 21:32

След проверка на измервателния прибор се оказа , че същия не измерва точно. Благодаря на всички, които се отзоваха.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 07 яну 2011 9:43

arso написа:След проверка на измервателния прибор се оказа , че същия не измерва точно. Благодаря на всички, които се отзоваха.

Дава ма-а-а-лко отклонение mhihi !

Върни се в “Passat”