презареждане
презареждане
Здравей те! При мен се оказа следния проблем на изхода на алтернатора напрежението ми е около 20V. Колата е Пасат 2000i 115к.с. Ако някой има идея от къде е проблема, ще съм му благодарен ако го сподели.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: презареждане
най вероятно от реле регулатора който се намира на самия генератор
ноо 20волта ми се вижда доста висока стойност

ноо 20волта ми се вижда доста висока стойност

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Измери пак с друг уред.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ако не отстраниш проблема веднага рискуваш най-малкото да си хвърлиш акумулатора защото се изпарява съдържанието му.Или по лошо да гръмне и да нарани някой или да има сериозни щети по колата ти 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
arso написа:Здравей те! При мен се оказа следния проблем на изхода на алтернатора напрежението ми е около 20V. Колата е Пасат 2000i 115к.с. Ако някой има идея от къде е проблема, ще съм му благодарен ако го сподели.
Това да не го мериш без Акумулатор?

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
golfmk1 написа:Ако не отстраниш проблема веднага рискуваш най-малкото да си хвърлиш акумулатора защото се изпарява съдържанието му.Или по лошо да гръмне и да нарани някой или да има сериозни щети по колата ти :idea:
Напълно правилно, минах по тоя път! Докато караш колата до майстора включвай всичко възможно дето свети по колата, за да може да черпи енергията която е в повече в акумулатора, и аз имах подобна случка, даже паднаха лепенките на аку-ра, когато ме видя майстора се изплаши! Но имах късмет! Като се има на предвид че минах 30 км. с кипящ аку-тор :horror: :screwy Но се оправиха нещата! Не отлагай тоя процес, че ако гръмне в колата, шЪ стане Орлявица!
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
IceHeart написа:golfmk1 написа:Ако не отстраниш проблема веднага рискуваш най-малкото да си хвърлиш акумулатора защото се изпарява съдържанието му.Или по лошо да гръмне и да нарани някой или да има сериозни щети по колата ти
Напълно правилно, минах по тоя път! Докато караш колата до майстора включвай всичко възможно дето свети по колата, за да може да черпи енергията която е в повече в акумулатора, и аз имах подобна случка, даже паднаха лепенките на аку-ра, когато ме видя майстора се изплаши! Но имах късмет! Като се има на предвид че минах 30 км. с кипящ аку-тор![]()
Но се оправиха нещата! Не отлагай тоя процес, че ако гръмне в колата, шЪ стане Орлявица!
Можело е да изключиш буксата за възбуждането на Алтернатора, и да се дотътриш само на Акумулатор!

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:IceHeart написа:golfmk1 написа:
Можело е да изключиш буксата за възбуждането на Алтернатора, и да се дотътриш само на Акумулатор! :idea:
Виж за това не съм се сетил! ДОбре че го каза, :bowdown Но предпочитам да не ми се случва пак! Че като се сетя как съм се прибирал :horror:
След проверка на измервателния прибор се оказа , че същия не измерва точно. Благодаря на всички, които се отзоваха.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
arso написа:След проверка на измервателния прибор се оказа , че същия не измерва точно. Благодаря на всички, които се отзоваха.
Дава ма-а-а-лко отклонение