Честита нова година!!!Колеги проблема ми е следния:Има едно плуване на волана на ляво и на дясно при малка скорост(30-50км.)все едно има крива джанта но смених 3 комплекта с джанти и 2 комплекта с гуми като естествено минавам на баланс и регулаж на ходовата част,смених и двата външни накрайника, тампоните на носачите и макферсона но проблема остава.Ако някой е имал същия проблем нека пише,че ми омръзна от пишман майстори които казват смени това или онова и проблема ще се реши но уви проблема остава а след това вдигат рамене и казват- за първи път ми се случва да не се оправи.А от цялата тази работа само се набутвам с пари и нерви!!!БЛАГОДАРЯ
п.п Пасата е Б3 91г RP
Проблем с Пасат B3
- holi_jolie
- Автомобил: Golf 4 1600 16v
- Двигател: AZD 2001
Проблем с Пасат B3
Последна промяна от holi_jolie на Пон 03 яну 2011 15:36, променено общо 1 път.
- zooz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Пасат B3
проблема ти е в реиката намери си тук 2-ра ръка във форума има по 60 лв и си ок
- holi_jolie
Би ли обяснил ако обичаш? 

- holi_jolie
Колеги някой може ли да ми обясни защо проблема идва от хидравличната рейка и на какво се дължи това плуване на волана ако мога така да се изразя?Благодаря
- VW_Ventsi
- Автомобил: VW GolF III
- Двигател: ABF 94
а има ли недозавиване в някоя посока?
поздрави \v_W/
поздрави \v_W/
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
А луфт има ли дърпа ли на ляво на дясно
- holi_jolie
Няма луфтове или недозавиване.Дърпаше малко на ляво но след по прецизен регулаж на ходовата част направен вчера сега мисля,че е добре доколкото може да се прецени съобразено с пътните условия в момента.Но проблема с плуването на волана си остава.
п.п Няма и течове по хидравличната рейка и помпа.
- пинко
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.8 abs 1994
holi_jolie написа:Няма луфтове или недозавиване.Дърпаше малко на ляво но след по прецизен регулаж на ходовата част направен вчера сега мисля,че е добре доколкото може да се прецени съобразено с пътните условия в момента.Но проблема с плуването на волана си остава.
явно има проблем в рейката чул съм че имало някъкви клапи които отварят и затварят при промяна на посоките може да не работят коректно, нека пише някой по запознат, дефакто правиш корекции на волана ляво-дясно за да върви в права линия тека ли е
Може налудничаво да звучи ,но как са ти каретата и вътрешни и външни?
Ако външните са доста износени може и да е от тях!
Ако външните са доста износени може и да е от тях!
- holi_jolie
След поредният преглед и регулаж (03.01.2011г.) ми казаха че всичко по ходовата част е здраво!Незная вече на кого вярвам и на кого не!!!
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
При мен преди време го правеше от крива задна гума ...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
За крива гума не знам, но на мен ми се 'шматкаше' така строителния фургон преди да сменя тампоните на задния мост.
От тампони на предните носачи също може да е.
И последното, дето ми хрумва, щом по предницата всичко е ОК- проблем по гредите на купето... Дано не е последното, де!
От тампони на предните носачи също може да е.
И последното, дето ми хрумва, щом по предницата всичко е ОК- проблем по гредите на купето... Дано не е последното, де!

Има шанс да е от едно лагерче в горния край на рейката, тоно под волана. Ако луфта е много малък е от него. Избива се много трудно и изобщо не е опасен този луфт. Аз имам подобен и си я карам от години така. Ако луфта е по-голям сигурно е от рейката. Моята кола е със серво.
- holi_jolie
simak написа:Има шанс да е от едно лагерче в горния край на рейката, тоно под волана. Ако луфта е много малък е от него. Избива се много трудно и изобщо не е опасен този луфт. Аз имам подобен и си я карам от години така. Ако луфта е по-голям сигурно е от рейката. Моята кола е със серво.
Колега няма луфтове никакви.Има едно леко движение на волана на ляво и на дясно при скорост до 50-60км.Имам предвид дори и да пусна волана го има това движение,не знам може би аз не мога да обясня точно какво прави.Гумите са еднакви и четирите и са прави не е от гумите.Благодаря ви за мненията очаквам още проблема не е решен.