Проблем с повдигачи
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с повдигачи
Значи колеги колата я имам от няколко месеца проблема е следния:като я взех на топъл мотор някои път не винаги тракаше нещо и това само в ниските обороти около 900-1000 когато е загряла, смених масла филтри маслото сложих 10w40 на Мотул, но проблема си остана не всеки път, но се случва.Като и подам газ и я пусна след това спира тракането,карах я на майстори казаха че повдигачите са тръгнали или някой зацепва щом не го прави всеки път,посъветваха ме да сложа добавка за повдигачите и по гъсто масло и да си карам,прочетох доста теми и се чудя какво да правя да си изкарам смяната на маслото и да сложа добавка за почистване и по-гъсто масло или направо да сменя повдигачите.На студен мотор колата не трака то рядко и на топъл трака де, но така като дизел наподобява като почне и това ме притеснява моля за съвет и евентуално цена за смяна на повдигачи и работа ако някой е правил тази процедура на този мотор.Колата е 1.8 20v ADR.Мерси предварително.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: Проблем с повдигачи
Измерете налягането на маслото на загрял двигател!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако е повдигач - добре... Да не се окаже само масления оптегач на веригата м/у 2-та вала
Че доколкото помня - на ADR-а нямаше и датчик там...
При всички случаи, както е казал колегата, измерете налягането на маслото!
А слагане на минерално масло на този двигател....
По-скоро обратното - промивка и пълна синтетика

Че доколкото помня - на ADR-а нямаше и датчик там...

При всички случаи, както е казал колегата, измерете налягането на маслото!
А слагане на минерално масло на този двигател....

По-скоро обратното - промивка и пълна синтетика

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сменях на изпускателните клапани пуловете. Цената от eBay, ако не се лъжа беше около 70лв за 8 пула и работата около 1 час 3л вино и една тава с мръвки, че беше студеничко, когато правих тази процедура заедно с тъста ми. Нямам снимки, че до скоро нямах апаратче.
Лека
Лека
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговорите колеги онзи ден си намерих добавка на bardahl за повдигачи покарах го 500км и от засега не съм чувал повдиачите да тракат а го държах доста да работи на място дано тази добавка да реши проблема.А за колегата със главата ако ми се наложи колега ще те потърся веднага цената ти е много добра.Поздрави на всички 

- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Тракат си повдигачите колеги, вчера го карах повечко време и като го оставих да поработи на място и пак се чуват по слабо от преди, но се чуват подам ли му малко газ да стигне до към 1300 оборота и спират да тракат мисля че и да измеря налягането няма да има ползва явно някой повдигач си е заминал и някой ден,ще трябва да се сменят всичките.Ако знае някой да ми каже цена за смяна на повдигачи на тази кола колко горе долу ще излезе да знам,иска ми се да е при някой от клубните майстори защото момчетата си разбират от работата и ако те дадът някаква примерна цена ще е най-добре. 

- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Абе някой майстор да каже, лоша работа ли е да ти тракат повдигачите или може да се кара 5к 10к 20к километри без да има опасност за двигателя?!
bigmiro написа:Абе някой майстор да каже, лоша работа ли е да ти тракат повдигачите или може да се кара 5к 10к 20к километри без да има опасност за двигателя?!
на теория не е добре, защото рефлектира върху разпределителния вал /изстъргва гърбиците му/ На практика много хора си карат и не им пука и нищо не става....