Вкарва бензин в маслото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Вкарва бензин в маслото

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 06 дек 2010 11:47

Двигателя е PF, преди 4-5 дни му смених бензиновите маркучи, сипах бензин и след десетина километра двигателя заработи равно, след като от начало работеше на 3 цилиндъра. Проблема обаче е че вкарва бензин в маслото и това не е хич добре. Пускам темата за да си изясня някой неща. Разсъждавайки от къде бензина може да влезе в маслото си мисля че единственото място е през дюзите, една или повече не затварят плътно и като се изгаси двигателя, налягането в системата освобождава гориво през незатворената дюза и от там през цилиндрите та право в маслото. Просто друго не успях да измисля.
Другата ми чуденка е как аджеба тия дюзи може да се тестват за да се разбере коя/кои изпускат!? За дваляне, ще ги сваля обаче от тук нататък какво правим!? Мислил съм да ги сваля с все рейкта, но просто не виждам начин кака ще ги удържа на 3 атмосфери и четирите дюзи!?
Та в общи линии това е :banghead:

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Вкарва бензин в маслото

Мнениеот bobocamaro » Пон 06 дек 2010 12:00

К.Одаджийски написа: За дваляне, ще ги сваля обаче от тук нататък какво правим!? Мислил съм да ги сваля с все рейкта, но просто не виждам начин кака ще ги удържа на 3 атмосфери и четирите дюзи!?
:banghead:

Още както ти е в ръката рейката можеш да ги тестваш, с помощ от приятел който да ти върти на стартер. Просто ги насочи в страни да не оливаш мотора, да не се подпалите!!! и ще видиш коя как пръска и коя "пикае" :beer
П.П. Пиша ти това, защото съм го правил на моя мотор :banghead:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пон 06 дек 2010 12:45

Дори и всичко да е в ред, пак може да вкарва бензин в маслото при каране градско на къси разстояния.
Прикачени файлове
Benzin v masloto.jpg

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 06 дек 2010 14:16

Преди 3 години последно като се опитвах да карам на бензин нещо дюзите се бяха спекли, до тоя момент нямах проблем с бензин в маслото, въпреки че карам именно предимно студен двигател. Та тогава ги носих дюзите при един да ги чисти на ултразвукова вана, но нямаше ефект от чистенето и затова ги измих в кореселин. Тогава всичко заработи както трябва, но пък вече вкарва бензин в маслото. Това и фалшивите бензинови маркучи тогава плюс ниската цена на газта ме накараха да мина изцяло на газ. Та сигурно проблема е в дюзите, въпроса е да го установя със сигурност.
bobocamaro написа:Още както ти е в ръката рейката можеш да ги тестваш, с помощ от приятел който да ти върти на стартер. Просто ги насочи в страни да не оливаш мотора, да не се подпалите!!! и ще видиш коя как пръска и коя "пикае" :beer
П.П. Пиша ти това, защото съм го правил на моя мотор :banghead:

Такъв тест съм замислил и аз, но се чудех как да ги задържа на рейката едновременон и четирите дюзи, щото все пак към рейката ги държи един О-пръстен, а пък налягането си е 3 атм. :screwy

passatcho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passatcho_stz » Пон 13 дек 2010 22:05

:screwy
Те нали се закопчават за рейката с помощта на едни пластини
и не могат да паднат
Няма нужда да ги държиш изобщо
Малко акъл ама на време да ти дойде!! :screwy

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 14 дек 2010 7:27

Благодаря за акъла, често не се сетих!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 14 дек 2010 9:05

Ода, не е задължително да е дюза, брат :?
Преди няколко години (в единствения случай, дето успях да се наканя да дойда на Месечна в Софията :lol: ) за разтоянието Пловдив-София-Пловдив изгорих 3/4 резервоар :lol:
Смятай го - над 50 кила бензин е! :screwy
И съм карал с 90-100км/ч (то повече от 130 не щеше - пробвах! mhihi )
Тогава си бях още с оригиналния контролер - диагностика ЙОК!
Ама се оказа, че мога да продавам масло на световните борси! :yeaha: В огромни количества! mhihi mhihi mhihi

Та... резултата е, че така и не разбрах от какво точно беше...
Всички датчици, дебитомери, ламбда-сонди, стъпкови и не-стъпкови моторчета, дюзи... едно по едно проверени - пИрфектни!
... и колата се самооправи! :roll:
Иначе казано - било е контактна история някаква - прецакан куплунг.
И докато съм вадил и мушкал да меря с урУда- оправил съм куплунга! ;)

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 14 дек 2010 17:38

Бензин в маслото може да вкарва и от неизправен регулатор или темп.датчик.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 14 дек 2010 18:42

Гледам че се позакрепило нивото точно на максимум и не качва, но взех само да паля сутрин на бензин и си карам на газ, ако тръгна някъде да изпреварвам и ми трябва мощност прехвърлям, защото върви много на бенз. Сутрин обаче пуши черно като я пална и сигурно разхода е сериозен. Като се поотопли времето или се освободи на братовчеда гаража ще ръчкам по машинарията. За сега остава в режим наблюдение :D

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 20 яну 2011 13:57

След месец и малко време, няма проблеми с нивото на маслото и вкарване на бензин в него. Или проблемната дюза се е поправила сама, ако изобщо е имало такъв проблем или изключително градското каране на къси разстояния е било проблема. О тогава съм минал приблизително 1300 км и проблема с бензина в маслото го няма. Сутрин обаче продължава при палене да си пуши черно в продължение на минута време. Сменил съм свещите и единия от кабелите, центровката беше с голямо предварение заради газта и съм я върнал малко и като че ли сега по - малко пуши. Разхода на бензин е нормален приближаващ се много до заводския за двигателя ми!

Върни се в “Passat”