проблем с пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

проблем с пасат б3

Мнениеот fenomen_oc » Нед 16 яну 2011 16:41

здравейте на всички колеги! :) имам следния проблем с моя пасат 1.8 ми 89 год.
както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала да кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване. и така двигателя си изтина...запалих на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се включва както трябва...но това ниво на водата в раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? когато колата изстине нивото си пада на нормалното..Моля споделете личния си опит!...вчера си нямаше нищо, всичко беше ок :) мерси :)

Последна промяна от fenomen_oc на Нед 16 яну 2011 16:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: проблем с пасат б3

Мнениеот znainainai » Нед 16 яну 2011 16:50

fenomen_oc написа:здравейте на всички колеги! :) имам лседния проблем с моя пасат 1.8 ми 89 год.
както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала на кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване и аз нз. и така колата си изтина...запалех на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се вклучва както трябва...но тва ниво на водата ж раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? моля споделете...вчера си нямаше нищо, всичко беше ок :) мерси :)
:неграмотно

Потребителски аватар
sa6o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sa6o » Нед 16 яну 2011 18:02

Педи време и аз имах същия проблем.
Оказа се че от язва на главата, в охладителната система влизат изгорели газове от 3- ти цилиндър. Шлайфах главата и готово... heavy metal zork

Преди това:
-Няколко месеца преди това смених радяторче на парното (незнам дали има връзка, ама факт).
-Започна да грее без причина, макар че винтилотора се включваше нормално. Дори имам копче за включване на 2-ра степен... И това не му помагаше
-Смених термостата - никакъв ефект
-Почна видимо да пени водата в разширителия съд и да я изхвърля...

Две десети смъкване от глявата (много било ама.....), за сега вече никакви проблеми (да чукна на дърво).
И в града лятото перката радко се включва на 2-ра степен.

Поздрави Сашо

П.П. Отиди да я видиш за надуване в охладителната система , преди да се е прецакало радяторчето на парното....че голям ЧЕП

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 16 яну 2011 18:47

znainainai написа:
fenomen_oc написа:здравейте на всички колеги! :) имам лседния проблем с моя пасат 1.8 ми 89 год.
както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала на кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване и аз нз. и така колата си изтина...запалех на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се вклучва както трябва...но тва ниво на водата ж раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? моля споделете...вчера си нямаше нищо, всичко беше ок :) мерси :)
:неграмотно

На човека не само неграмотността му е проблема, но и несериозността и некоректността (не съм за 10-15 лв. но ...) , а по темата - имаш нещо пробито и газовете влизат в охладителната система - маркучите са твърди на пипане, нали?
Оправи си заглавието, защото проблеми има при всеки един детайл на автомобила!

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Нед 16 яну 2011 22:58

Възможно ли е да е от гарнитурата на изпускателните колектори?? защото те са ми прецакани в момента...нямам видимо никакви течове по главата и язви и тнт... :)

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Пон 17 яну 2011 15:05

днес пак същия проблем...не загрява мотора, но нивото се покачва и покачва :(

Върни се в “Passat”