както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала да кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване. и така двигателя си изтина...запалих на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се включва както трябва...но това ниво на водата в раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? когато колата изстине нивото си пада на нормалното..Моля споделете личния си опит!...вчера си нямаше нищо, всичко беше ок
проблем с пасат б3
-
fenomen_oc
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с пасат б3
здравейте на всички колеги!
имам следния проблем с моя пасат 1.8 ми 89 год.
както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала да кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване. и така двигателя си изтина...запалих на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се включва както трябва...но това ниво на водата в раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? когато колата изстине нивото си пада на нормалното..Моля споделете личния си опит!...вчера си нямаше нищо, всичко беше ок
мерси 
Последна промяна от fenomen_oc на Нед 16 яну 2011 16:55, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: проблем с пасат б3
fenomen_oc написа:здравейте на всички колеги!имам лседния проблем с моя пасат 1.8 ми 89 год.
както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала на кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване и аз нз. и така колата си изтина...запалех на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се вклучва както трябва...но тва ниво на водата ж раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? моля споделете...вчера си нямаше нищо, всичко беше окмерси

- sa6o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Педи време и аз имах същия проблем.
Оказа се че от язва на главата, в охладителната система влизат изгорели газове от 3- ти цилиндър. Шлайфах главата и готово...
Преди това:
-Няколко месеца преди това смених радяторче на парното (незнам дали има връзка, ама факт).
-Започна да грее без причина, макар че винтилотора се включваше нормално. Дори имам копче за включване на 2-ра степен... И това не му помагаше
-Смених термостата - никакъв ефект
-Почна видимо да пени водата в разширителия съд и да я изхвърля...
Две десети смъкване от глявата (много било ама.....), за сега вече никакви проблеми (да чукна на дърво).
И в града лятото перката радко се включва на 2-ра степен.
Поздрави Сашо
П.П. Отиди да я видиш за надуване в охладителната система , преди да се е прецакало радяторчето на парното....че голям ЧЕП
Оказа се че от язва на главата, в охладителната система влизат изгорели газове от 3- ти цилиндър. Шлайфах главата и готово...
Преди това:
-Няколко месеца преди това смених радяторче на парното (незнам дали има връзка, ама факт).
-Започна да грее без причина, макар че винтилотора се включваше нормално. Дори имам копче за включване на 2-ра степен... И това не му помагаше
-Смених термостата - никакъв ефект
-Почна видимо да пени водата в разширителия съд и да я изхвърля...
Две десети смъкване от глявата (много било ама.....), за сега вече никакви проблеми (да чукна на дърво).
И в града лятото перката радко се включва на 2-ра степен.
Поздрави Сашо
П.П. Отиди да я видиш за надуване в охладителната система , преди да се е прецакало радяторчето на парното....че голям ЧЕП
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:fenomen_oc написа:здравейте на всички колеги!имам лседния проблем с моя пасат 1.8 ми 89 год.
както си карам днес спирам пред нас и отварям капака, водата от раз. съд беше започнала на кипи и да тече от отворчето което явно служи за ебезвъздушяване и аз нз. и така колата си изтина...запалех на място да проверя как са нещата...термостата си е наред, перката се вклучва както трябва...но тва ниво на водата ж раз. съд се покачва и започва да губи водата. и незнам на какво се дължи това? моля споделете...вчера си нямаше нищо, всичко беше окмерси
На човека не само неграмотността му е проблема, но и несериозността и некоректността (не съм за 10-15 лв. но ...) , а по темата - имаш нещо пробито и газовете влизат в охладителната система - маркучите са твърди на пипане, нали?
Оправи си заглавието, защото проблеми има при всеки един детайл на автомобила!
-
fenomen_oc
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно ли е да е от гарнитурата на изпускателните колектори?? защото те са ми прецакани в момента...нямам видимо никакви течове по главата и язви и тнт... 
-
fenomen_oc
- Автомобил:
- Двигател:
днес пак същия проблем...не загрява мотора, но нивото се покачва и покачва