Няма масло, лампата не свети
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма масло, лампата не свети
Скоро си купих Пасат, 1998г. Лампата за маслото не свети, не е повредена, а когато проверих маслото, върху щеката няма никакво масло. Маслото е на 1000км, така ми каза предишния собственик. Притеснявам се, че проблемът може да е сериозен, моля дайте мнения какво му е ?
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Re: Няма масло, лампата не свети
От къде такова доверие и наивност. Той и ремъците ти е сменил и накладки и дискове и филтри и ти я е дал за 2000лв.
Значи незнам какъв е мотора, на да предположим, че събира 4л. масло. Дори и да остане литър, колата си върви, може малко да загрява, но върви и не блокира.
Има два вариянта при теб. Единият е да провериш дали щеката ти е тази която трябва да е. Или търсиш същата кола и мотор и взимаш щека от него да провериш. На брат ми една от колите беше така. Вторият е проблем в мотора, гумички, сегменти и т.н.
Почни от смяна на масло, но провери точно колко литра за този мотор и после сподели.
За 1000км. без спукан картер да изчезне толкова масло, не ми се вярва. Огледай да не тече някъде.
Ако те е излъгал за това, както предполагам, приготви си пари и за ремъци и т.н

Значи незнам какъв е мотора, на да предположим, че събира 4л. масло. Дори и да остане литър, колата си върви, може малко да загрява, но върви и не блокира.
Има два вариянта при теб. Единият е да провериш дали щеката ти е тази която трябва да е. Или търсиш същата кола и мотор и взимаш щека от него да провериш. На брат ми една от колите беше така. Вторият е проблем в мотора, гумички, сегменти и т.н.
Почни от смяна на масло, но провери точно колко литра за този мотор и после сподели.
За 1000км. без спукан картер да изчезне толкова масло, не ми се вярва. Огледай да не тече някъде.
Ако те е излъгал за това, както предполагам, приготви си пари и за ремъци и т.н