Здравейте!!!
Смятам да сменям хидарвличната течност на колата и се зачудих, защото:
1) Тази, която е вътре е жълтенкаво-безцветна (така купих колата с нея - най-вероятно е оригиналната!)
2) Намерих два вида течности, които отговарят на стандарта G 002 000:
- едната е ROWE ZH-M и се води минерална - същият цвят като моята в момента, до +100 С,
- другата е ROWE ZH-M SYnt и се води синтетична - зелена на цвят - и на нея пише, че покрива G 002 000, но до +130 С.
На другите производители изощо няма минерална хидравлична, вкл. и оригиналната за VW пише G 002 000/G 004 000 - и е зелена!
ОСвен това до капачката на контейнерчето пише да се изпоолзва само минерална хидравлична течност G 002 000?!
Направо не знам какво да правя???
Мога ли да сложа ROWE ZH-M SYnt или задължително трябва минералната ROWE ZH-M???
Самите Rowe посочват, че могат да се ползват и двете, но ме притеснява това, което пише на колата!!!
Благодаря предварително!
Каква хидравлична течност на Пасат 1,9 ТДИ, АФН, 1998г.???
Re: Каква хидравлична течност на Пасат 1,9 ТДИ, АФН, 1998г.???
зелена е на цвят оригиналната за VW 28лв струва.днес точно я сменях и нямам никакъв проблем поне за сега де
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Показаната хидравлична течност в горната тема е правилната!
Вече две смени правя с нея и няма проблем!
Вече две смени правя с нея и няма проблем!
- bigmiro
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
А на колко време се сменя?
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
до колкото знам на 3 години, както и спирачната течност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Четох тази тема от линка по-горе. Съгласен съм, че оригиналното е най за предпочитане, но все пак:
1) На контейнерчето за хидравлична течност пише: USE ONLY MINERAL HYDRAVLIC FLUID G 002 000, т.е.
да се използва само МИНЕРАЛНА хидравлична течност със стандарт G 002 000;
2) Течността в моето контейнерче е жълтеникава, видимо минерална и най-вероятно си е тази, с която колата
си е била заредена първоначално, тъй като италианците такива работи не сменят;
3) Тази оригиналната, а и на други производители са G 004 000 и са синтетични;
4) Питах в няколко сервиза и всички казаха за зелената течност първоначално, но след това, като казах, че оригиналната
в контейнерчето не е такава, ми казаха, че тогава е по-добре да намеря такава и като им казах за двата варинта на ROWE,
ми казаха, че е по-добре да е минералната, която е жълтеникава, а не синтетичната, въпреки че и двете са стандарт G 002 000.
5) Мой познат, който работи в сервиз ми каза, че след като немецът е написал да се слага само минерална хидравлична течност,
явно не го е написал просто така, а взел предвид хидр.помпа и рейката, които могат да се повредят при неподходяща течност и ремонтът
да струва много;
6) Единственото изключение, което ми препоръчаха е PENTOSIN CHF CS11, тъй като била минерална течност със синтетични добавки и
много често я слагали при първоначално зареждане. Тя обаче е 34 лева!
Затова в крайна сметка реших, че ROWE ZH-M - минералната, която струва 17 лева, е най-добрият вариант и си взех такава!!!
1) На контейнерчето за хидравлична течност пише: USE ONLY MINERAL HYDRAVLIC FLUID G 002 000, т.е.
да се използва само МИНЕРАЛНА хидравлична течност със стандарт G 002 000;
2) Течността в моето контейнерче е жълтеникава, видимо минерална и най-вероятно си е тази, с която колата
си е била заредена първоначално, тъй като италианците такива работи не сменят;
3) Тази оригиналната, а и на други производители са G 004 000 и са синтетични;
4) Питах в няколко сервиза и всички казаха за зелената течност първоначално, но след това, като казах, че оригиналната
в контейнерчето не е такава, ми казаха, че тогава е по-добре да намеря такава и като им казах за двата варинта на ROWE,
ми казаха, че е по-добре да е минералната, която е жълтеникава, а не синтетичната, въпреки че и двете са стандарт G 002 000.
5) Мой познат, който работи в сервиз ми каза, че след като немецът е написал да се слага само минерална хидравлична течност,
явно не го е написал просто така, а взел предвид хидр.помпа и рейката, които могат да се повредят при неподходяща течност и ремонтът
да струва много;
6) Единственото изключение, което ми препоръчаха е PENTOSIN CHF CS11, тъй като била минерална течност със синтетични добавки и
много често я слагали при първоначално зареждане. Тя обаче е 34 лева!
Затова в крайна сметка реших, че ROWE ZH-M - минералната, която струва 17 лева, е най-добрият вариант и си взех такава!!!
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
само да вметна:
това, че цвета на течността в момента е "Х" (в твоя случай жълтеникава) не означава реалния цвят. Поради ред фактори течността си променя цвета с времето, и в случая цвета не е определящ. За това по VIN номера се вижда каква трябва да е. По цвета на капачката също може да се ориентира човек (макар, че и тя може да се смени с неоригинална/фабрична) при положение, че е фабричната.
Мое мнение.
това, че цвета на течността в момента е "Х" (в твоя случай жълтеникава) не означава реалния цвят. Поради ред фактори течността си променя цвета с времето, и в случая цвета не е определящ. За това по VIN номера се вижда каква трябва да е. По цвета на капачката също може да се ориентира човек (макар, че и тя може да се смени с неоригинална/фабрична) при положение, че е фабричната.
Мое мнение.
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Аз на моя Пасат гледам,че капачката е зелена,а течността вътре е червена.Въпреки това не мисля,че италиянеца я е сменял някога.От майстори принципно знам,че ако е (фабричната капачка на казанчето) зелена/червена,значи трябва да се сипва такъв цвят течност.Само не знам как седи въпроса ако ти е черна капачката 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина няма гаранция за цвета, но аз гледах и че течността вътре е бистра, няма боклуци и отлагания и т.н.
Затова предположих, че си е запазила цвета, тъй като обикновено цветът се променял към черно или тъмно, а не към светло -
така ми казаха по сервизите, а и като се замислиш - има логика!
Освен това щом немецът-производител е написал отгоре на казанчето да се използва само МИНЕРАЛНА хидравлична течност
аз го приех за най-важно, въпреки че цветът на капачката на казанчето е зелен!
Възможно е и със зелената синтетична хидралична течност също да няма проблем, но аз предпочетох
да си спазя максимално указанията на производителя!
Мое мнение си е, но считам, че така е най-правилно! Докато има произоводство на минерална хидравлична течност
ще слагам такава, а ако няма - тогава вече - зелена синтетична!
Затова предположих, че си е запазила цвета, тъй като обикновено цветът се променял към черно или тъмно, а не към светло -
така ми казаха по сервизите, а и като се замислиш - има логика!
Освен това щом немецът-производител е написал отгоре на казанчето да се използва само МИНЕРАЛНА хидравлична течност
аз го приех за най-важно, въпреки че цветът на капачката на казанчето е зелен!
Възможно е и със зелената синтетична хидралична течност също да няма проблем, но аз предпочетох
да си спазя максимално указанията на производителя!
Мое мнение си е, но считам, че така е най-правилно! Докато има произоводство на минерална хидравлична течност
ще слагам такава, а ако няма - тогава вече - зелена синтетична!