смяна на двигател PF с ABS
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
смяна на двигател PF с ABS
Колеги намислил съм смяна на моя двигател 107 коня с моноинжекция 90 коня ,за да ми падне данъка. Какво ще ме посъветвате, ще стане ли. Намислил съм да го направя само на газ и да не пипам нищо по управлението на двигателя, а има и един вариант да сложа моята глава и пак да си остане инжекция ,само че на блока ми ще пише АБС тези в кат като отида да го пререгистрирам ще ми направят ли проблем , а и лесно ли става пререгистрацията по принцип.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: смяна на двигател PF с ABS
Знам, че има разлика в компютрите и бензиновите помпи на двата мотора, това ако решиш да правиш кръстоска. Иначе в КАТ е най-вероятно да приемат подмяната стига да представиш редовен документ за новия мотор, който спокойно може да се провери и докаже, че се монтира оригинално от завода на ФВ. Е, ако не са в настроение или ги подразниш с нещо може и да те насочат към минаване на Технотест и така нещата се пооскъпяват, но там няама да ти откажат да го регистрираш. Само ще загубиш малко нерви и време.
И колега,
темата е по-скоро за ОФФ-а.
И колега,

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега според мен това което си намислил е пълна глупост Лично мое мнение
И аз имам дъщия пасат PF двигател 107 коня
Той е с електронно контролина инжекция и ламда сонда
А този които иска6 да слага6 е механична моноинжекция
Според мен не си заслужава да си слага6 беля на главата сменяйки двигател за да ти падне данъка с 50 лв на година
Ако наистина иска6 по-добре продай тази и си вземи друга с 90 кончета
Според мен не си заслужава да си слага6 беля на главата сменяйки двигател за да ти падне данъка с 50 лв на година
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
passatcho_stz написа:Колега според мен това което си намислил е пълна глупост Лично мое мнение

Нито един дигател на VW не е цитирам те "механична мононжекция"

1.8 ABS двигател е моноинжекцион със съвсем нормален компютър,изключително здрав и прост мотор,който и аз си имам.Има си и ламбда сонда и всичко,липсва му само един малоумен дебитомер,който PF-а има и е сериозен проблем и при тях и при 2Е-тата

Принципно ако трябва да се смени при Пасат е лесно,защото цялата инсталация на едния може да се извади до бушонното табло,където е на куплунзи и без проблем на нейно място да се сложи инсталацията от ABS-а по същия начин (само че трябва да е от Пасат В3,понеже иначе за Голф инсталацията е друга (цяла в общ сноп) а при Пасат В4 след 94-та минават на друг тип стъпково моторче за празен ход ,което е с 6 пина и инсталацията е друга).Тогава нещата със смяната на комп-а стават елементарни.Помпата може и да не се сменя,защото моното си има регулатор на горивото и не му е проблем да си връща остатъчното гориво обратно в резервоара по горивопровода за обратно гориво.
Друго няма какво да те спре,понеже кутията си става,мотора се захваща 1:1,ще ти трябва само една кутия за възд. филтър за да се отървеш от гадния механичен дебиЛомер

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
vvk79 написа:Колеги намислил съм смяна на моя двигател 107 коня с моноинжекция 90 коня ,за да ми падне данъка. Какво ще ме посъветвате, ще стане ли.
...
а и лесно ли става пререгистрацията по принцип.
Всичко е възможно, ще стане!
Познаваш хора, дето в Г3 слагат VR6 автоматик и то от кола-англичанка, нали?

И в Поло -> 1.8Т моторетки. (

А пререгистрацията става лесно

Отиваш в КАТ, там те пращат на 'Технотест' в София, плащаш си... колко хиляди беше, не помня... и си ти!

-
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
Няма да е нужно да се минава на Технотест,минах през подобен филм и се поинтересувах между другото.Когато се минава от голям към по-малък мотор не се изисква Технотест,изключваме от бензин на дизел и обратното,иначе тарифата е според кубатура и коне,на мен излезе всичко 156 лв при 1,8 90кс.
Според мен колега НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ с глупости,карай си колата или ако толкова държиш на малък данък продай я и си вземи същата 90кс,ще си спестиш много време,пари и ядове
Според мен колега НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ с глупости,карай си колата или ако толкова държиш на малък данък продай я и си вземи същата 90кс,ще си спестиш много време,пари и ядове
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
HOFFMANN написа:Когато се минава от голям към по-малък мотор не се изисква Технотест,

И по какъв признак определят кой мотор е 'по-малък'?
Кубатура или мощност?
Или се гледат и двете?
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
аз говорих с мой познат ,който работи при тях и той каза следното - ако двигалтеля се слага заводски на купето и колата в същите години,когато е рамата,не се изисква да се минава Технотест,ако разликите в двата двигателя не са сериозни (преценяват го пичовете на канала).Аз исках да мина от 1.8 моно на 2-литров 2Е и човека каза,че няма проблем,понеже моторите са близки като мощност и обем и няма проблем да мина само през каналите,за да напишат новите номера и да видят дали всичко е ок с другия двигател.
Васил не го пратиха на Технотест,независимо,че сложи на В3-ка AGG ,който не се слага заводски на същия тип рама,а на В4 ,така че не мисля,че от голям на малък мотор ще те пратят на Технотест.
Това не важи,ако се сменя бензин с дизел и обратното.

Васил не го пратиха на Технотест,независимо,че сложи на В3-ка AGG ,който не се слага заводски на същия тип рама,а на В4 ,така че не мисля,че от голям на малък мотор ще те пратят на Технотест.
Това не важи,ако се сменя бензин с дизел и обратното.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за мненията колеги, само да допълня ,че мисля АБСа да го направя да работи само на газ ,така няма да се занимавам въобще с инсталацията.
Ами аз съм го написал че ще го правя евентуално само на газ. Остава да се изясни това с ката дали те пък да искат да работи на бензин.
Не ми се занимава да я продавам защото тази я подържач що годе добре, а ако взема друга ще трябва да почвам отначало. А и от всяка продажба се губи. Също така единия двигател ще си ми е като резерва.
Ами аз съм го написал че ще го правя евентуално само на газ. Остава да се изясни това с ката дали те пък да искат да работи на бензин.
Не ми се занимава да я продавам защото тази я подържач що годе добре, а ако взема друга ще трябва да почвам отначало. А и от всяка продажба се губи. Също така единия двигател ще си ми е като резерва.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
АБС-а е елементарно да заработи на бензин и така или иначе ще ти трябва компютър и инсталация,защото управлението на запалването минава през компютъра - той ти клати аванса на запалването и подава импулси към бобината.
За да стане без компютъра,трябва да се сложи делко с вакуумно авансиране,от RP примерно или друг по-стар двигател,от който става и да се направи връзка между датчика на Хол и бобината (при бобината от АБС-а,в нея си е комутатора и няма проблем сигнала да се подава направо от датчика).
След това минаваш на следващия ти проблем - празния ход - той се командва електрически от компютъра и няма как да го избегнеш,защото ако го нагласиш да е статичен от винтчетата,ще имаш 200-300 оборота на студен двигател и към 2000 на загрял,което не е оферта.
Инсталацията на АБС-а е доста проста и няма да имаш проблем да я сложиш при теб без никакво преправяне...4 буски са,забиваш ги в таблото с предпазителите,слагаш 1-2 релета,ако се налага и всичко заработва.
За да стане без компютъра,трябва да се сложи делко с вакуумно авансиране,от RP примерно или друг по-стар двигател,от който става и да се направи връзка между датчика на Хол и бобината (при бобината от АБС-а,в нея си е комутатора и няма проблем сигнала да се подава направо от датчика).
След това минаваш на следващия ти проблем - празния ход - той се командва електрически от компютъра и няма как да го избегнеш,защото ако го нагласиш да е статичен от винтчетата,ще имаш 200-300 оборота на студен двигател и към 2000 на загрял,което не е оферта.
Инсталацията на АБС-а е доста проста и няма да имаш проблем да я сложиш при теб без никакво преправяне...4 буски са,забиваш ги в таблото с предпазителите,слагаш 1-2 релета,ако се налага и всичко заработва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ,че къде забравяш моя компютър нали той ще си ми подава искрата, а оборотите ще ги направя механично само с болтчетата ,за газ говоря.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Като му откачиш половината датчици,няма да управялва искрата въобще - ще го караш да работи без TPS,който ще свалиш,без дебитомер,който ще свалиш,без темп датчици,които ще свалиш... Вероятно ще изпадне в дълбок зимен сън без всичките тези датчици.Дори да има искра,няма да я управлява коректно,защото на предварението влиаят всичките изброени до тук датШици
и няма да работи никак правилно.
Аз като сложих карбуратор на моят двигател,не искаше да цъка праивлно искрата,защото не четеше половин торба датчици и съответно си правеше каквото си иска с предварението.
Също така пропускаш това,което ти написах и по-горе.Ако глласиш 900-1000 оборота с винтче на студен двигател,то те на загрял ще са поне 3000
Ако гласиш пък на загрял - забравяш за празен ход на студен двигател
Дали на газ или на бензин - няма значение - трябва да си сложиш врътка вътре (смукач тип Лада).ако нагласиш болтчето така,че да крепиш 1000 оборота,като пуснеш фарове,отопление на заден прозорец и т.н. и т.н. и ще паднат на 600,ако пипнеш и волана,да го натовари хидравликата - гаснеш 
Пробвал съм,вярвай ми,като ти казвам.

Аз като сложих карбуратор на моят двигател,не искаше да цъка праивлно искрата,защото не четеше половин торба датчици и съответно си правеше каквото си иска с предварението.
Също така пропускаш това,което ти написах и по-горе.Ако глласиш 900-1000 оборота с винтче на студен двигател,то те на загрял ще са поне 3000

Пробвал съм,вярвай ми,като ти казвам.