Как да обезвъздуша помпата на ABSа на B3?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
krassen777
Автомобил: TUAREG 7L R5
Двигател: BAC 2005

Как да обезвъздуша помпата на ABSа на B3?

Мнениеот krassen777 » Сря 19 яну 2011 23:28

Здравейте колеги!
Незнам какъв модел е точно моят ABS,но въпросната помпа се намира под ABSа(извън него).Помпата мисля,че е центробежна и се задвижва с ел. мотор.Всъщност тази помпа замества вакумния усилвател.
Проблема е там,че немога да открия начин за обезвъздушаване или иначе казано,да накарам въпросната помпа да създаде налягане:banghead:...Ходих до АВТОТРИЙД-Варна,където ми казаха,че нямали никаква идея :roll: и да отида в София,където евентуално можели да ми помогнат.
Ще се радвам ако някой ми сподили някакъв метод,че дори и на осемнадесет години,пасата ми върши идеална работа и не ми се иска да го пращам на моргата.....Благодаря предварително!

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Как да обезвъздуша помпата на ABSа на B3?

Мнениеот pas1.8mi » Чет 20 яну 2011 7:51

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Чет 20 яну 2011 12:12

Ровех почти навсякъде но не намерих тема близка до моята.Ще поясня,че не искам да си обезвъздуша системата от ABSа до предни и задни колела,а само помпата с чиято работа ще ми омекне педала.
Ще поровя и в AUTODATAта,както ме посъветвахте пък дано нещо излезе. :bowdown

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Чет 20 яну 2011 13:41

krassen777 написа:Ровех почти навсякъде но не намерих тема близка до моята.Ще поясня,че не искам да си обезвъздуша системата от ABSа до предни и задни колела,а само помпата с чиято работа ще ми омекне педала.
Ще поровя и в AUTODATAта,както ме посъветвахте пък дано нещо излезе. :bowdown

Само да попитам, защо мислиш, че има въздух в помпата? В какво ти се изразява проблема със спирачките?

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Чет 20 яну 2011 23:03

Ел.двигателя на помпата беше корозирал и в последствие му е изгорял ротора.Пренавих го и го рециклирах основно.След зглобяването логично помпата е празна.След всякакви безуспешни опити да успея да я накарам да нагнети някакво налягане,стигнах до заключение,че нещо не е както трябва и съм пропуснал някаква малка но фатална грешка.Обикалям моргите и намирам същата помпа(като нова).Монтирам я с нетърпение...Пускам помпата...Нагнети от раз,педала омекна,лампата на таблото огасна и тъкмо да поема въздух,че всичко е наред и поглеждам scare казанчето празно.Наливам веднага,но твърде късно.....вече беше глътнала въздох.
И ето ме в първоначален стадий,с две работещи помпи,но с много въздух в тях :063:
П.С.-Ама и аз си намирам едни повреди...Не веднъж съм чувал една и съща фраза от различни майстори:"ти си уникален случай",сякаш карам шавролет от шестдесетте години,а не най-обикновен пасат!

Потребителски аватар
zdravko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdravko » Пет 21 яну 2011 12:57

Добре де, ако съвсем слабо отхлабиш там, където влиза металната тръбичка в НЕЕЛЕКТРИЧЕСКАТА спирачна помпа колкото да пуска по малко течност би трябвало да се обезвъздуши дори само ако дадеш на контакт?

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Нед 23 яну 2011 1:39

Тръбичката съм я развил до край,нищо не се случва.Пробвах да направя някакъв вакум за да и помогна,но пак нищо.Пробвах и с налягане на входа на помпата от към казанчето,чува се как се натоварва самия ел. двигател,но пак без никакъв резолтат........
Благодаря все пак!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 23 яну 2011 10:05

Ние,когато празним цялата система,правим така - наливаме казанчето догоре с течност,отгоре завинтваш тапа с бърза вързка и закачаш към компресор с налягане от сорта на 1 до 1.5 бара.Отваряш 4-те колела и то започва да си тече.Като понамалее течността,доливаш още и така,докато не се напълни всичко.Това е технология за обезвъздушаване на цялата система,не само на помпата, но аз бях доста време със същия АБС и много пъти съм си празнил помпата за какво ли не.По този начин винаги се е обезвъздушавала.Иначе може да пробваш по твоята технология,но напълни казанчето до горе,дай на контакт,тя започва да нагнетява,след това я спри,понеже течността ще отиде на мин.Наливаш си още и пак отначало. Така след 2-3 пъти,трябва помпата да се напълни и да си работи,ако всичко е ОК.

:beer

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Нед 23 яну 2011 14:17

Да колега,на практика е така,но при мен не се получава.Пробвах с налягане от казанчето с работеща помпа,но на изхода няма абсолютно нищо...Пак ще се мъча тези дни,дано тръгне.Ще пиша пак,благодарности за отзивите!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 23 яну 2011 18:05

Добре де, да няма някакъв проблем по-натам по системата ? Никога не ми се е случвало да имам такъв проблем,а само на моята кола съм си играл оширнайсе пъти със спирачките и съм празнил помпата до капчица.
:roll:

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Пон 24 яну 2011 20:43

Незнам колега! Ще я накарам да тръгне,колкото и време и нерви да ми струва.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 25 яну 2011 0:37

Ами аз се мъчих мъчих с този мой АБС, накрая си купих един комплект от В4 96-та (с по-новия АБС,който си е на ATE,а не е смотан Тевес и си има серво,помпа и всичко,като нормалните коли) и да видиш какви чудни спирачки си докарах.И предните ми датчици не са по 200 и нещо лв :screwy :beer .

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Сря 26 яну 2011 0:36

Чакам да се стопи снега,че пътя до гаража е затрупан,а има един-два баира....
Ако не стане,ще бягам пак по моргите.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 26 яну 2011 19:09

Моята си работеше до последно и всичко и беше наред.Не съм разглобявал целия блок на АБС-а и си седи така,грижливо прибран,пълен със спирачна течност.Ама това чудо да ти го пратя до Варна,ще излезе златно....то е маса килограми :screwy

Потребителски аватар
krassen777

Мнениеот krassen777 » Чет 27 яну 2011 19:24

Разрязах старата помпа по оста,за да се запозная с устройството отвътре.Имам някакви идеи,с които мисля да се пробвам за последно.Ако не се получи ще му мислим...

Върни се в “Passat”