Свети ми лампата за спирачките...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Свети ми лампата за спирачките...

Мнениеот OzzY » Пет 04 авг 2006 23:34

Здравейте,колеги!
Може някой да е имал подобен проблем,но или аз не мога да открия нищо с търсачката,или не е писано по въпроса.
Та значи проблема е следния - сутрин след като запаля ми святка лампата на спирачките (не на ABS-a) и след известно време угасва.Допреди два месеца това време беше 5-6 секунди,но постепенно започна да се увеличава и сега е може би около половин минута.Няма значение дали колата е на място или в движение,дали работи на обороти или я форсирам.Времето е едно и също.
Проблема със светенето се появява при по-дълъг престой,затова особено сутрин,когато тръгвам за работа,винаги свети лампата.Ако съм карал и спра за 5-10 мин,след това като запаля не святка.Това ме навежда на мисълта,че нещо с налягането не е наред.
Това не се отразява на работата на спирачките,поне засега.Педала си е нормално твърд,колата си спира както трябва.Разлика при светнала и изгаснала лампа не се усеща.
Моля ако някой има някаква идея,да сподели.
Колата е Passat GT 16V 1,8 двигател KR (136 коня), '91год. със ABS.

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Съб 05 авг 2006 6:01

Ами виж нивото на спирачната течност в казанчето.
А като се движиш, например завиваш, светка ли лампата ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 06 авг 2006 14:34

смени течността. помпата си е тръгнала (нагнетяващата-не главния спирачен цилиндър)

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Нед 06 авг 2006 21:09

orgasmatron,забравих да спомена,че нивото на спирачната течност е в границите на нормалното и никога не съм имал течове.Благодаря все пак.

vaskoto_1 - благодаря,така и смятах да направя.Ще пиша после дали има резултат. Ще ти звънна утре най-вероятно ако може да те питам още някои неща за тази помпа,само да не си сменил номера... :)

Потребителски аватар
OzzY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OzzY » Пет 11 авг 2006 21:00

След смяна на спирачната течност (DOT 4) всичко заспа! Бая джибра се изсипа от колата,може никога да не е била сменяна течността.Разликата е огромна - педала стана по-твърд и сега спира по-лесно.Да не говорим,че държи налягане и лампата не е светнала от 3 дена 8)
Благодарско на vaskoto1 :)

Върни се в “Passat”