подминал сам с 20 000 хиляди отгоре. Благодаря предварително имали защита 1.8 mi. abs
- avtomoto
- Автомобил:
- Двигател:
имали защита 1.8 mi. abs
Колеги здравейте
Използвах тарсачката и нищо конкретно не намерих. Та вапросами е "имали защиа 1.8 abs 90hp. мотора при скъсване на агренажния ремак" понеже моя ремък направи вече 70 000 от смяната, понеже бях забрави да погледна белешката която ми написаха кога то го сменях и си виках "има време сменихго преди дбе години и половина" и като погледнах
подминал сам с 20 000 хиляди отгоре. Благодаря предварително 
подминал сам с 20 000 хиляди отгоре. Благодаря предварително Re: имали защита 1.8 mi. abs
Ремъка се сменя на 90 000км пробег имам книга за голф3 както и бензиновия филтър.
Само да не се скъса по време на път с висока скорост , че тогава , и защитата няма да ти помогне.
Само да не се скъса по време на път с висока скорост , че тогава , и защитата няма да ти помогне.
Последна промяна от nikson85 на Вто 25 яну 2011 12:15, променено общо 1 път.
Re: имали защита 1.8 mi. abs
viewtopic.php?f=5&t=240276&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%81%D0%B0%D0%BD+%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D0%BA
списък на заящитата
За този мотор 1.8МИ ААМ - 75 к.с., никъде не пише, че удря клапани! Буталата са доста по-изкопани в средата и дори и при скъсан ремък, това не би трябвало да се случи. Освен, ако не е тунингован...
- НЕ гнутся - "НЕ СРЕЩАТ КЛАПАНИТЕ"
(1,8) RP (противоречиваые данные) (я его крутил по всякому, руками, ничего не задевает)
(1,8) ААМ
(1,8) PF
(1,6) ЕZ
(2,0) 2Е
(n/a) PL
(1,8) GU
(n/a) EV
(1,8) ABS
(n/a) JS
- Гнутся - "СРЕЩАТ КЛАПАНИТЕ"
(2.
ААА
(2,0) 9А
(1,9) 1Z
(1,8) KR
(1,4) ABD
(1,3) МН
(1.3) HK
(1,4) AKQ
(1.6) ABU
(1,3) NZ
(1,6) CS
(1.6) АЕЕ
(1,6) AKL
(1.6) AFT
Това е според руския сайт....
списък на заящитата
За този мотор 1.8МИ ААМ - 75 к.с., никъде не пише, че удря клапани! Буталата са доста по-изкопани в средата и дори и при скъсан ремък, това не би трябвало да се случи. Освен, ако не е тунингован...
- НЕ гнутся - "НЕ СРЕЩАТ КЛАПАНИТЕ"
(1,8) RP (противоречиваые данные) (я его крутил по всякому, руками, ничего не задевает)
(1,8) ААМ
(1,8) PF
(1,6) ЕZ
(2,0) 2Е
(n/a) PL
(1,8) GU
(n/a) EV
(1,8) ABS
(n/a) JS
- Гнутся - "СРЕЩАТ КЛАПАНИТЕ"
(2.
(2,0) 9А
(1,9) 1Z
(1,8) KR
(1,4) ABD
(1,3) МН
(1.3) HK
(1,4) AKQ
(1.6) ABU
(1,3) NZ
(1,6) CS
(1.6) АЕЕ
(1,6) AKL
(1.6) AFT
Това е според руския сайт....
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
ABS-а си троши клапаните...виждал съм няколко вече помляни.Стокови,не с рошавия вал от 2Е говорим.
- avtomoto
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:ABS-а си троши клапаните...виждал съм няколко вече помляни.Стокови,не с рошавия вал от 2Е говорим.
Не те разбрах ясно? Искаш да кажеш че ако разпределителния вал е от 2Е то тогава ще одарят клапаните, а ако е стоковия няма
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
avtomoto написа:zfa159 написа:ABS-а си троши клапаните...виждал съм няколко вече помляни.Стокови,не с рошавия вал от 2Е говорим.
Не те разбрах ясно? Искаш да кажеш че ако разпределителния вал е от 2Е то тогава ще одарят клапаните, а ако е стоковия няма
Спасява те единствено,ако имаш Късмет!
-
kombi tdi
- Автомобил:
- Двигател:
абс- двигател има защита.лично съм го пробвал 
Тая защита не е кой знае какво - просто изрязани "форми" в челото на буталото.
-
keymaker
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
бе на моя АБС няма нищо изрязано по буталото и е доста по плитко от на други 1.8 ама не съм обръщал внимание на кодовете тия с по дълбоките бутала.
при смяна на ремъка съм се опитвал да превъртя разпределителния вал когато има бутало в ГМТ ама ЦЦЦЦ не става опира и то яко трабва да върна буталото с 6-7мм.та да отвори клапан напълно. със сток вал съм.
при смяна на ремъка съм се опитвал да превъртя разпределителния вал когато има бутало в ГМТ ама ЦЦЦЦ не става опира и то яко трабва да върна буталото с 6-7мм.та да отвори клапан напълно. със сток вал съм.
каква защита?!какво разбирате под защита? много малко са моторите предпазени от среща на буталото с клапана!всичко е въпрос на шанс!а не на списъци!извод - опознайте мотора си и го пазете! 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Защита е относително казано.Просто някои двигатели имат по-вкопани бутала,по-малък ход на клапаните,по-голяма горивна камера и това им позволява да не си натрескат клапаните,когато се скъса ремъка независимо от оборотите на които се случва.
При всички останали е въпрос на шанс,на обороти и т.н. Когато се скъса ремъка двата вала започват да се движат с различна скорост и ако успеят някак да се разминат така,че буталото да не е горе,когато клапана е напълно отворен,няма да има никакъв проблем и всичко ще си е ок.Ако обаче това не се случи,буталото тресва в клапана и той се криви здраво...може да се изкривят и 8-те,може и нито един...
Мой познат е късал ангренаж 2 пъти.Пъривият път с около 5000 оборота и нямаше нито един крив клапан от 16-те му,след година някъде,го скъса на 1500-2000 оборота и бяха криви 9 от тях
.
Когато на 1.8 АBS му сложиш вал от 2Е клапаните седят повече време отворени,защото отватяр по-рано и затварят по-късно,това води до по-голям шанс буталото да ги срещне,защото повече време са близо до него.
При всички останали е въпрос на шанс,на обороти и т.н. Когато се скъса ремъка двата вала започват да се движат с различна скорост и ако успеят някак да се разминат така,че буталото да не е горе,когато клапана е напълно отворен,няма да има никакъв проблем и всичко ще си е ок.Ако обаче това не се случи,буталото тресва в клапана и той се криви здраво...може да се изкривят и 8-те,може и нито един...
Мой познат е късал ангренаж 2 пъти.Пъривият път с около 5000 оборота и нямаше нито един крив клапан от 16-те му,след година някъде,го скъса на 1500-2000 оборота и бяха криви 9 от тях
.Когато на 1.8 АBS му сложиш вал от 2Е клапаните седят повече време отворени,защото отватяр по-рано и затварят по-късно,това води до по-голям шанс буталото да ги срещне,защото повече време са близо до него.