Здравейте колеги,
пиша ви може би една омална за много от вас тема с въпросителна относно споменатия Passat в заглавието и това как се държи с газов инжекцион. Потърсих из форума обаче нещо не мога да уцеля правилната тема за да се сдобия с достатъчно информация.Знам че при избора на газов инжекцион на първо място е избора на кадърен газаджия, но все пак въпросът ми е следния-понеже сега съм с обикновена газова и изтрещял дебитомер вследствие на детонации благодарение на газовата искам да попитам дали ако направя промяната от обикновена на ГИ(като естествено сменя и дебитомера понеже на този етап е безсмислено)ще го има отново това менене на оборотите,как се справя с вървежа и т.н. Накратко дали си струва този целия гъдел да го минавам или да си продължавам така? Ако не на отговори бих се радвал и на едно подсказване в коя тема да прочета относно въпроса ми.
Предварително благодаря.
Passat b5 ADR 20V 125к.с. +Газов инжекцион=?
- Svetlin_SP
- Автомобил:
- Двигател:
- crank1968
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat b5 ADR 20V 125к.с. +Газов инжекцион=?
Svetlin_SP написа:Здравейте колеги,
пиша ви може би една омална за много от вас тема с въпросителна относно споменатия Passat в заглавието и това как се държи с газов инжекцион. Потърсих из форума обаче нещо не мога да уцеля правилната тема за да се сдобия с достатъчно информация.Знам че при избора на газов инжекцион на първо място е избора на кадърен газаджия, но все пак въпросът ми е следния-понеже сега съм с обикновена газова и изтрещял дебитомер вследствие на детонации благодарение на газовата искам да попитам дали ако направя промяната от обикновена на ГИ(като естествено сменя и дебитомера понеже на този етап е безсмислено)ще го има отново това менене на оборотите,как се справя с вървежа и т.н. Накратко дали си струва този целия гъдел да го минавам или да си продължавам така? Ако не на отговори бих се радвал и на едно подсказване в коя тема да прочета относно въпроса ми.
Предварително благодаря.
Здравей!
Адр моторът няма проблем с ГИ, ако е настроен правилно, тоест е сложен от добър майстор. Колкото до разход,вървеж и играене на оборотите, не би трябвало да ги има, но пак казвам важно е кой ти слага газта и как я слага. Детонации имаш, защото си с обикновена газова. Лично мнение, чети много, разучи и се хвърли на ГИ. Поздрави и дано съм помогнал, има хора във форума, които наистина биха ти обяснили подробно.
Ето една тема за разхода - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=362987
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, както сам си споменал оборотите ти играят заради дебитомера. Т.е. ако сложиш ГИ, но не смениш дебитомера, промяна в това отношение няма да има.
А и колебанието на оборотите е при празен ход.
Предполагам понякога на празен ход зависва да кажем на 1100 оборота.
При мен като цяло разлика във вървене с ГИ и на бензин почти няма.
Определено не ми харесва разхода, случвало ми се е в един момент настройките на този ГИ нещо да се прецакат (идея нямам как) и започва да харчи безумно много. Разликата в показанията на таблото и разхода на ГАЗ е чуствителна.
Като цяло ГИ не е от евтините инвестиции, така че си сметни колко караш и взем ирешение
А и колебанието на оборотите е при празен ход.
Предполагам понякога на празен ход зависва да кажем на 1100 оборота.
При мен като цяло разлика във вървене с ГИ и на бензин почти няма.
Определено не ми харесва разхода, случвало ми се е в един момент настройките на този ГИ нещо да се прецакат (идея нямам как) и започва да харчи безумно много. Разликата в показанията на таблото и разхода на ГАЗ е чуствителна.
Като цяло ГИ не е от евтините инвестиции, така че си сметни колко караш и взем ирешение
- Vlado1111
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега ! Моя PASSAT е със същия тип двигател и ГИ БАРДОЛИНИ. При по-спокойно каране,без климатик и без много багаж разхода може да падне и под 8л/100км извънградско/знам,че много хора няма да повярват/.До сега съм изминал почти 40 000 км без проблем. Не се усеща осезаема разлика в мощността м/у бензин и газ.Оборотите на празен ход не се променят.Според мен си заслужава да инвестираш в ГИ - естествено след смяна на дебитомера,както е казал колегата преди мен.
- Svetlin_SP
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички отзовали се. Ето за това става дума , а вече какво ще стане в моя случай само времето ще покаже.

- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
И аз да споделя моя опит до сега 12к км с БРЦ и нямам оплаквания.Извън града ми дава около 9 газ ,градско 13-14 при нормално каране.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Вече 6 години и около 130 000 километра с този двигател и ГИ, без сериозни проблеми. Един път смених дюзи иначе филтрите редовно на 10 и на 15 хиляди.