Дразнещо свирене

Техническа и сервизна информация за Passat
slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Дразнещо свирене

Мнениеот slavi77_bs » Сря 26 яну 2011 6:16

Колеги я кажете от къде може да идва присвирване,аз го чувам някъде сякаш по генерацията.От начало помислих,че чувам турбината,ама май не е тя защото свистенето го чувам и на празен ход,когато съм извън колата и си променя силата.Някой път не свисти,друг път го чувам,излизам,паля цигарка,осилва се,пак утихва и така. Не ми се ходи по майстори,вече я карах,само се блещят и нищо не казват. Само едно уточнение,преди това имаше гаден звук на 1600об,смених меката връзка(3 пъти от къдърни майстори тук),изтърбушиха ми катализатора без да ми кажат(щях да го махам ама поне да взема някой лев),шума на 1600об изчезна,но се появи това свистене.Меката връзка е втора употреба,възможно ли е и тя да се е скапала? Интеркулера го сваляхме не е пробит.Някой да се сеща от къде може да е? Пасат 1,9TDI 110к.с АФН мотор

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Re: Дразнещо свирене

Мнениеот mili 75 » Сря 26 яну 2011 9:13

Когато е махнат катализатора турбото се чува и на празен ход.

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 26 яну 2011 17:56

mili 75 написа:Когато е махнат катализатора турбото се чува и на празен ход.

:да:
Може би това ти е "проблема"!
Но все пак огледай я тази мека връзка и генерацията,ако е пробита някъде ще е почерняло!
Огледай си и турбо пътищата да няма пропуск от там!

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi77_bs » Сря 26 яну 2011 18:30

Турбопътищата са сменени всички,турбото се чува,но проблема е,че шума се увеличава,изчезва,пак се появява и това на празен ход,ако е турбото то на празен ход не се ли върти с едни и същи обороти?

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Сря 26 яну 2011 18:51

slavi77_bs написа:Турбопътищата са сменени всички,турбото се чува,но проблема е,че шума се увеличава,изчезва,пак се появява и това на празен ход,ако е турбото то на празен ход не се ли върти с едни и същи обороти?

братле след премахването на катализатора, и при мен е така бях ,в сервиза и ми казаха караи и се не плащи имаш штурче,и се казва гарет самата турбина си правила завихране и от там идва свирукането и да добавя като си карал на ръчка колата не било хубаво да я гася веднага да се била охладила първо.

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi77_bs » Сря 26 яну 2011 19:27

Svetlioman написа:
slavi77_bs написа:Турбопътищата са сменени всички,турбото се чува,но проблема е,че шума се увеличава,изчезва,пак се появява и това на празен ход,ако е турбото то на празен ход не се ли върти с едни и същи обороти?

братле след премахването на катализатора, и при мен е така бях ,в сервиза и ми казаха караи и се не плащи имаш штурче,и се казва гарет самата турбина си правила завихране и от там идва свирукането и да добавя като си карал на ръчка колата не било хубаво да я гася веднага да се била охладила първо.

Мдаммм това и аз го четох,слагам вече добавки,масло в нафтата абе чудя се вече как да я пазя тази турбина,режа я на 3-та,4-та увас вече :D .Някой не може ли да каже нещо за ЛОГ-овете ми?

Потребителски аватар
BRUKLLIN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BRUKLLIN » Сря 26 яну 2011 21:26

slavi77_bs написа:
Някой не може ли да каже нещо за ЛОГ-овете ми?

Къде са???

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi77_bs » Сря 26 яну 2011 21:42

Борислав Андреев написа:
slavi77_bs написа:
Някой не може ли да каже нещо за ЛОГ-овете ми?

Къде са???

"Нов ЛОГ-питане"

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 27 яну 2011 7:26

Колега, за да пазиш турбината си купи нещо такова и гледай да не надува повече от 1 бар. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2-52mm-T ... ccessories

Потребителски аватар
Svetlioman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Svetlioman » Чет 27 яну 2011 18:22

за добрата работа на турбото ,маи има и голямо значение и маслото на мотора,от личен опит знам карам служебно кади и един път му сложихме 5на 40 ац делко еми мога да кажа че не ми хареса работатаедно ,че доливахме и мотора стана по шумен та си направих сметка че и за турбото нее добро ,на сладващата смяна си му сипахме тотал 5на 40 ЗА ТУРБО дизел зъдалжително за турбо дизел според мен хубавото масло хем добре за мотора а за турбинката още по хубаво това е един от начините да запазим турбото сащо и баровете е хубаво да се следът че моита като видя като удари 1.5 как си махам гаста но такова е.

slavi77_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavi77_bs » Чет 27 яну 2011 19:51

Добре де,аз имам приятели който работят може би в най-голямат фирма за авточасти,уж са запознати с дизелите(на мен ми е 1-ви дизел),отделно имам приятел майстор със сервиз и ми казвам да го карам Пасаторчето с 10W40. Кажете какво да сипвам?

Върни се в “Passat”