Питане за регулиране предна /пасажерска/ врата пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Питане за регулиране предна /пасажерска/ врата пасат Б4

Мнениеот ivanveltchev » Пон 07 фев 2011 20:26

Привет колеги, наложи се да сменя предната /пасажерската/ врата, защото старата я огънах на едно бетонено колче на един паркинг. Всичко стана ок, единствено се опъна реглажа на вратата, гледам че врата се движи по пантите напред назад в малък диапазон ама нещо не успях добре да регулирам вратата. Затегнах болтовете на старите позици дето са били на старата врата, но тогава влиза вода като поливам отгоре и неще да уплътни хубаво. Самата врата новата не изглежда нещо усукана. Мисля да не би уплатнението което е била на старата врата да е улегнало по нея и тази като съм я сложил да не прилепва хубаво по нея. Уговорил съм се да ми дадат и уплътнението от тази врата дето я монтирах да видиме дали ще успее да се уплътни по хубаво. Та питането ми е някой може ли да помогне относно рагулирането на вратата, да се е сблъсквал с това? Търсих във форума теми за регулиране на врата на пасат Б4, но неуспях да открия. Мерси предварително.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Питане за регулиране предна /пасажерска/ врата пасат Б4

Мнениеот pas1.8mi » Вто 08 фев 2011 9:53

Явно вратата не е в една равнина с предния калник и задната врата!Погледни и центровката нагоре-надолу как е!Трябва да регулираш от пантите така,че да прибереш предната част на вратата към купето!

П.П Погледни и темата на Колегата!http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=248118

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 08 фев 2011 11:08

pas1.8mi написа:...
П.П Погледни и темата на Колегата!http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=248118

Автора е същия :D .
Ванко, като седнеш би трябвало да видиш дали уплътнението приляга равномерно по вратата. Получава ли се клин, постепенно да се отваря просвет отпред към колонката между предната и задна врата? Това би следвало да се коригира от регулиращия болт на колонката, където влиза заключващият механизъм на вратата. Възможно е да има и малка, но достатъчна деформация. Това се коригира лесно, но за да не се стряскат колегите с по-слаби сърца ще ти го обясня лично.
Както спомена и колегата над мен има вероятност някоя от пантите да се разминава макар и с милиметър от точното положение(независимо, че вратите принципно би трябвало да са еднакви) или пък да има нужда от корекция с толкова.

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Мнениеот keymaker » Сря 09 фев 2011 17:49

ами аз съм регулирал на моя пасатор с подлагане на шайби за обиране на провисването ,ама е голема играчка понеже се прави на принципа "проба-грешка"
ако не ти е проблем докарай колата до с.мусачево ще ти помогна да я напаснем.
0879 314 337 Иван

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Мнениеот ivanveltchev » Сря 09 фев 2011 21:44

Мерси колега за предложената помощ, засега съм закърпил положението но врата седи малко навтре от калника но поне не тече вода. Дадоха ми оня ден и уплътнението което е седяло на тази врата
ще сменя моето с това все пак по тази врата се е оформило.

Върни се в “Passat”