Здравеите колеги,на някои случвало ли се е такова нещо.Колата си върви нормално,изведнъж и пада мощноста,става тромава.След малко всичко се оправя и пак си става пъргава и си върви нормално.
От какво може да е това и как да се оправи?Става въпрос за пасат комби Б4 1,6i мотор АЕК 95г.
проблем с В4
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
Grizzlito написа:.............също така съм чувал че понякога когато бобината почва да си заминава го прави този номер но последното само съм го чувал
Прав си до някъде за това с бобината,като тръгне да заминава колата направо си гасне,а по некой път кат изгасне и няма палене поне половин един час,аз съм патил така и найстина ми каза едно майсторче че така започват проблемите при заминаваща бобина,така че не съм много сигурен че е от нея,по вероятно да е от филтъра ако не е сменяван или проблем в самата бензинова помпа

Аз съм със същия проблем - колата е Пасат '95 1,6АЕК 101к.с. седан. Въпроса ми е има ли начин да се установи чрез тест дали е бобината или се кара по метода на изключването, т.е. щом са сменени филтрите значи не от тях и т.н. И още един въпрос колко горе-долу трябва да са оборотите на празен ход на двигателя?
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
ако бачка на 3 цилиндъра ще бачка като трактор и ще пуши черна пушилка - богата смес, да отиде на диагностика да видят датчици, и тн. и бобината какъв ток подава дали е какъвто трябва той конмютъра си тества всичко и бензинова помпа всичко според мен това е най разумно. Ако ти е 101 коня инжекцион колата ти, мисля че е АFT не AEK аз съм с такъв голф 1.6 101коня инжекцион 

Най-накрая намерих време да закарам колата на диагностика. ОКаза се, че при смяна на ангренажен ремък, не са зацепили делкото. И тъй като и датчика на инжекциона е вързан към него е станала една хубава мешавица. В крайна сметка сега не мога да си позная колата. Преди с газта която подавах на първа, за дамога въобще да тръгна сега пиля гуми, а според майстора който ми я прави ще ми спадне и разхода на гориво!