Пасат б3 въпросчета !

Техническа и сервизна информация за Passat
Azirafael
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 въпросчета !

Мнениеот Azirafael » Чет 27 яну 2011 18:14

Здравейте, днес оглеждах един пасат с цел покупка, това което ми направи впечатление:
1. При палене изкарваше тъмен пушек сив-черен, след като загря се пооправи.(собственика обясни че харчи 700-800 гр масло на 5000км)
оборотите играеха също така, но като се стопли се оправи.
2.Парното така и не поиска да духа топло, въздуха беше студен дори на загряла кола( тук въпроса ми е колко ще струва в най лошия случай, знам че има много теми, просто искам да знам най-лошия сценарий пък после ще си прегледам конкретно какво му е.)
3.Втора не искаше да влезе, влиза само ако "заобиколиш" нещо като ръбче, става с налучкване.
Двигателя е 2,0 16V механична инжекция, нещо да кажете за двигателя ?
Знам че описанието не звучи мн добре, но искам да разбера дали си струва да я взема, взимам я сравнително евтино, да не кажа че надин ги взима на тая цена :)

Потребителски аватар
пинко
Автомобил: passat b4
Двигател: 1.8 abs 1994

Re: Пасат б3 въпросчета !

Мнениеот пинко » Чет 27 яну 2011 20:26

Azirafael написа:Здравейте, днес оглеждах един пасат с цел покупка, това което ми направи впечатление:
1. При палене изкарваше тъмен пушек сив-черен, след като загря се пооправи.(собственика обясни че харчи 700-800 гр масло на 5000км)
оборотите играеха също така, но като се стопли се оправи.
2.Парното така и не поиска да духа топло, въздуха беше студен дори на загряла кола( тук въпроса ми е колко ще струва в най лошия случай, знам че има много теми, просто искам да знам най-лошия сценарий пък после ще си прегледам конкретно какво му е.)
3.Втора не искаше да влезе, влиза само ако "заобиколиш" нещо като ръбче, става с налучкване.
Двигателя е 2,0 16V механична инжекция, нещо да кажете за двигателя ?
Знам че описанието не звучи мн добре, но искам да разбера дали си струва да я взема, взимам я сравнително евтино, да не кажа че надин ги взима на тая цена :)

ако е толкова евтина дерзай, но не забравяй че евтиното винаги излиза скъпо

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 27 яну 2011 21:32

Мога да помогна за проблем No.2 -> може да е радиаторчето на парното,редовно се задръстват от ръждата в системата.В най-тежкия случай се сваля таблото,ремонтират се клапите,сменя се радиаторчето - цена на целия ремонт преко сили 200 лв и то ако колата е с климатик и се сваля цялото тяло да се чисти всичко.Ноав антифриз не смятам в тази сметка,но ще трябва.Стига да е с новия фреон де.Иначе се сваля само частта с клапите,за да се избегне източване на трудния вече за намиране фреон R12.
Ако е с климатроник,тогава трябва да се види да няма проблем с ел. моторче,което управялва клапата - там ремонта е същия като горе + средно от 30 до 60лв за моторче от морга или колега от форума.Иначе ново е 300 и нещо лв.
За проблем 3 - в най-добрия случай е реглаж на жилата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 28 яну 2011 8:25

Проблем едно ще се оправи сигурно със смяна на гумички на клапаните, при все че литър и половина за 10-12 хиляди се понася като разход.А защо изпушва черно нямам идея. И моя сутрин минута - две време работи като трактор беларуз, след което се оправя и няма грижи. Разхода на гориво си ми нормален. Предполагам се касае за грешни /неверни/ стойности подавани от някой датчик и ЕКУ-то набива гориво да оправи проблема. Като цена за 8 клапанов двигател за смяна на гумичките 40-60 лв за майстор по моя край и 8-10 лв са самите гумички. За 16 клапанов мотор гумичките са същите мисля, не знам дали майсторлъка не е по - скъпичък.

Върни се в “Passat”