Б3 не се отваря 5-тата врата
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
Б3 не се отваря 5-тата врата
Здравейте колеги, както разбрахте от заглавието 5-тата врата днес нещо се прецака. Рекох да изчистя колата от снега, но при натискането на бутона за отваряне на багажника нещо изпука и
няма отварянее, а багажника е пълен. Но не само това е проблема - незнам каква е връзката на багажника с шофьорската врата, но и тя заяде. Сега немога от нея да заключа колата, а и тя самата не се отваря. Пробвах от вътре но неще да се отвори, може само да се заключва от лостчето вътре. Моля пологнете със съвет.

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Б3 не се отваря 5-тата врата
Комби или седан?
За багажника е ясно счупило се е алуминиевото тяло на което се закопчава лостовата система за отварянето. А вратата може да е прескочил някой детайл от тия които са за отключване и заключване.
За багажника е ясно счупило се е алуминиевото тяло на което се закопчава лостовата система за отварянето. А вратата може да е прескочил някой детайл от тия които са за отключване и заключване.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Комби или седан?
... и има ли оригинално вакуумно централно?
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
комби е и си има вакумно централно
- Stefaka
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и при мен се получава така.
но при мен проблема идва от залепнали(замръзнали) уплатнения.
като натисна копчето за отваряне на петата врата се чува едно пукане.
възможно и самия механизам да е замръзнал.
при мен се оправя като се затопли колата или изгрее слънце но на другия ден отново.
мазах уплатненията с течен парафин, няколко дена всичко е ок после пак си залепват.
но при мен проблема идва от залепнали(замръзнали) уплатнения.
като натисна копчето за отваряне на петата врата се чува едно пукане.
възможно и самия механизам да е замръзнал.
при мен се оправя като се затопли колата или изгрее слънце но на другия ден отново.
мазах уплатненията с течен парафин, няколко дена всичко е ок после пак си залепват.
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
там е работата че при мене не са залепнали, а е нещо друго. Най лошото е че не се отваря шофьорската, а багажника представа си нямам как ще стане.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Предната врата е замръзнала, а багажника най-вероятно също е замръзнал, но има и малка вероятност и да се е счупило нещо по системата. Запали колата и пусни парното да се загрее добре 20-30 мин. и пробвай пак! Преди снега е валяло дъжд или от снега се е разтопило малко и всичко се е намокрило, след което през нощта е замръзнало и става камък. Не напъвай, за да не скъсаш уплътненията!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
За багажника прежалваш кората и ще се отвори или със кукичка направена от тел ама трябва да отвориш на друга комба за да видиш какво е устройството на ключалката.
Ако беше във Русе щях да ти я отворя
Ако беше във Русе щях да ти я отворя

- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
2 часа се мъчих с подръчни инструменти да отворя багажника, но неще и неще. Само настинка барнах. Незнам друго какво да мъча
.

- стоянов bg
- Автомобил:
- Двигател:
колега един вакум бута едно лостче за да можеш да си отвориш и при мен беше така трябва да се смаже.Ще ти кача снимка след малко ,още не съм си затворил кората но трябва да я снимам
Последна промяна от стоянов bg на Пон 24 яну 2011 18:47, променено общо 1 път.
- стоянов bg
- Автомобил:
- Двигател:
Бялата пластмаса в момента е нагоре и неможеш да отключиш багажника , когато вакума я бутне надолу се отваря , при тебе явно е останала нагоре и затова неможеш да си отвориш.Опитай да дръпнеш кората отвътре и да бръкнеш да я натиснеш.
- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
ами утре ще пробвам да бръкна под кората,но ми се струва малко невъзможно,ще пиша пак какво става.
- стоянов bg
- Автомобил:
- Двигател:
пробвай с дълга отверка 

- speleologiq
- Автомобил:
- Двигател:
днес успях да отворя 5-тата врата като предърпах кората откъм стъклото и предърпах лостчето на ръка,след това свалих корите за да видя какво се е счупило.Има една бяла пластмаса която се движи нагоре и надоло от централното,та точно там където копчето натиска тази пластмаса се е счупило.Ако някои има идея как да го побългаря ще съм му много благодарен.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
speleologiq написа:днес успях да отворя 5-тата врата като предърпах кората откъм стъклото и предърпах лостчето на ръка,след това свалих корите за да видя какво се е счупило.Има една бяла пластмаса която се движи нагоре и надоло от централното,та точно там където копчето натиска тази пластмаса се е счупило.Ако някои има идея как да го побългаря ще съм му много благодарен.
Пробвай някой от вариантите:
1) да намериш парченцето и да го залепиш със секундно лепило (не знам обаче колко ще издържи);
2) свали патрона с механизъмчето и го занеси при някой, който прави пластмасови заварки, за да го изгради до горе-долу оригиналния му вид;
3) "нов" патрон от кола с централно със здраво зъбче (15-20лв.);
4) нещо друго, което в момента не се сещам!
Успех!